Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Alin Firfirică (9): “Vreau să îmi asigur locul în elita mondială!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să îți reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 24 septembrie 2019, vom vorbi despre Alin Firfirică (disc). Legitimat la clubul Steaua București, Alin este unul dintre cei mai în formă aruncători de disc din lume ai momentului! Sportivul român se află în plină formă sportivă și se află la capacitate maximă atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere moral.
Ultima sa ispravă de dinaintea Mondialelor, când a reușit să arunce de două ori peste 67 de metri la Memorialului “Kamila Skolimowska” de la Katowice (Polonia) și să îndeplinească baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, îl plasează pe Alin printre favoriții la un loc în finala de opt la Doha.
Chiar dacă se află în fața primei participării la un Campionat Mondial de seniori, Alin privește cu încredere spre arena de la Doha și speră ca întrecerea din Qatar să-i aducă un rezultat cu adevărat extraordinar.

“Am reusit să obțin calificarea la Campionatul Mondial de la Doha la o competiție din Germania. La Halle a fost prima întrecere unde am reușit să arunc peste baremul de calificare, de 65 m. Am aruncat exact 65,30 și imediat după ce am văzut acest rezultat pe tabelă, tot stadionul a auzit strigătul meu de bucurie. Îndeplinirea acestui barem a fost ca o relaxare de care avea nevoie psihicul meu. Drept dovada, după acel concurs am reusit să confirm baremul de încă două ori. Este prima mea participare la un Campionat Mondial de seniori, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure si să mă motiveze să fac un rezultat cât mai bun, să îmi asigur locul în elita mondială”, a declarat Alin Firfirică pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat ce își propune să realizeze în Qatar, sportivul român a declarat: “Sunt într-o formă foarte bună și cel mai important e faptul că sunt sănătos și că m-am putut antrena la capacitate maximă. Asta mă ajută să văd acest concurs cu alți ochi. Cred cu tărie că pot face parte din finala de 8 a acestui Campionat Mondial. Voi aborda aceeași tactică precum la Campionatul European de anul trecut de la Berlin. Mai întâi să trec de calificări, iar apoi am trei aruncari care mă pot duce în finala de 8. Și acolo orice se poate întâmpla”.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

ALIN FIRFIRICĂ
Data nașterii: 03.11.1995
Probă: disc
Club: Steaua București
Antrenor: Daniela Costian
P.B. – 67,32 m
S.B. – 67,32 m.