Stiri Recente

Președintele Florin Florea, în vizită la Satu Mare: „Atletismul trebuie sprijinit de către autoritățile locale în cât mai multe județe!”

“Suntem peste tot acasă” nu este doar sloganul galeriei formației de fotbal Rapid. Acesta se potrivește perfect și oamenilor care conduc destinele Federației Române de Atletism, un for care dezvoltă în ultima vreme tot mai multe proiecte de revigorare a acestui sport extrem de frumos.
Prezent luni, 5 octombrie 2020, în județul Satu Mare, la invitația președintelului Asociației Județene de Atletism, Horea Macarie, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a vizitat bazele sportive din Carei și din municipiul Satu Mare. Cu această ocazie, numărul unu al acestui for a declarat că e nevoie de mai mult sprijin din partea autorităților locale, dar și o implicare mai accentuată a oamenilor din fenomen, din Asociațiile Județene de Atletism.

“Federația Română de Atletism este a doua cea mai mare federației națională, după cea de fotbal. Avem asociații județene de atletism în peste 30 de județe și eu cred că acesta este un lucru foarte bun.  Rolul Asociației Județene de Atletism este acela de a dezvolta atletismul pe plan local. Există pârghii legislative și există și bani care pot fi alocați promovării și practicării sportului, iar rolul Asociației Județene este de a atrage fonduri de la autoritățile locale.  O bază sportivă construită de Primărie nu este făcută pentru Federația Română de Atletism. Ea aparține comunității locale, sportivilor din acest oraș, oamenilor care locuiesc în el. Iar dacă Federația organizează o competiție internațională într-un oraș este ca urmare a dezolvătorii infrastructurii sportive realizate de către autorități. Atletismul este un sport la îndemâna tuturor, de la copii, până la categoria masters. Important este să existe baze sportive și suport din partea primăriilor și consiliilor locale”, a declaran Florin Florea.

Acesta a reiterat intenția FR Atletism de a găzdui în câțiva ani o competiție majoră în țara noastră: “Unul dintre cele mai importante proiecte ale Federației este organizare în România a Campionatului European de seniori în aer liber, în 2028 sau 2030. Dar pentru asta avem nevoie de un partener local foarte puternic. O bază sportivă construită de municipalitate trebuie să fie multi-sport, dacă se dorește dezvoltare pe mai multe ramuri. Ceea ce se face la Satu Mare este un lucru ok și îi felicit pe toți pentru acest proiect. Nu se poate să treci dintr-o dată de la Dacia la Mercedes. Totuși acest lucru nu este suficient decât pe moment. La Carei este un proiect frumos, dar trebuie să meargă cu un proiect la Primărie. S-ar putea să ne ajute sau nu. Dar dacă nu înceci, sigur nu te bagă nimeni în seamă”.

La Satu Mare, în vara acestui an Primăria Municipiului a început lucrările de amenajare a complexului sportiv „Dinamo” pentru următoarele sporturi: fotbal, atletism și baschet. În aceea ce privește atletismul, proiectul presupune amenajarea unei piste din material tartan, a pistei şi unei gropi cu nisip pentru săritura în lungime, montarea unui sistem complet pentru iluminarea nocturnă a terenului, cu 4 stâlpi de 20 m, cu reflectoare şi sisteme paratrăsnet, precum și a tribunei cu 200 de locuri.