Stiri Recente

Piteştiul îşi întăreşte poziţia de organizator puternic de competiţii de atletism

Cu ocazia debutului Meciului de Atletism dintre România, Cipru, Israel, Belarus şi Ucraina, astăzi a avut loc o conferinţă de presă la care au participat viceprimarul municipiului Piteşti, Marian Zidaru, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, Valentin Coroja secretar general al AJA Argeș şi directorul de concurs Ionuț Vieru.

Administraţia locală a municipiului Piteşti a adus veşti bune pentru atletismul românesc şi a anunţat o serie de măsuri şi acţiuni de susţinere a fenomenului sportiv din Piteşti, precum şi de susţinere a activităţii de performanţă la nivel naţional.

Astfel, stadionul „Nicolae Dobrin” va fi modernizat şi se vor adăuga noi facilităţi care îl vor face un stadion ideal pentru marile întreceri sportive internaţionale. Şi pentru că vorbim de stadionul „Nicolae Dobrin” trebuie să vorbim şi despre clubul FC Argeş şi despre faptul că s-a îmbogăţit cu o nouă secţie, cea de atletism!

Investiţiile administraţiei locale nu se opresc însă aici, două cămine urmând a fi modernizate şi aduse la standarde de top pentru a permite cazarea sportivilor în condiţii excelente.

Şi tot la capitolul atletism, Piteştiul se pregăteşte de prima sa competiţie de semimaraton şi speră să deschidă drumul competiţiilor de şosea şi în oraşul lalelelor! Prima ediție a „semimaratonul Piteștiului” va avea loc în 19 mai cu ocazia zilelor oraşului.

Conducerea Federaţiei Române de Atletism, prin preşedintele Florin Florea, doreşte să mulţumească administraţiei locale din Piteşti pentru implicare şi pentru măsurile clare şi fără echivoc de susţinere a atletismului.

Mulţumirile merg şi către Asociaţia Judeţeană de Atletism Argeş, una dintre cele mai puternice asociaţii din ţară, condusă de preşedintele Mihăilescu Liliana, secondată de secretarul general Valentin Coroja. În cadrul asociaţiei îşi desfăşoară activitatea una dintre cele mai puternice comisii de arbitri de atletism din ţară, iar asociaţia organizează numeroase competiţii de nivel internaţional.

Meci Juniors 2019 este una dintre competiţiile internaţionale importante ale anului 2019, în care cei mai buni juniori din România, Cipru, Israel, Belarus şi Ucraina se vor înfrunta într-un meci atletic spectaculos.

Preşedintele federaţiei, Florin Florea, mulţumeşte pe această cale şi departamentului de organizare competiții din cadrul federaţiei, reprezentat de Ioan Buligă și Ciprian Oatu, departament care desfăşoară o activitate complexă, reuşind să susţină în mod profesionist organizarea competiţiilor naţionale şi internaţionale de atletism din ţara noastră.