Stiri Recente

Pistă de altetism modernă inaugurată azi la Ploiești

În România nu se inaugurează doar stadioane de fotbal. În ultima vreme, atletismul cunoaște un adevărat reviriment și, una câte una, bazele noi destinate exclusiv acestui sport încep să apară în țara noastră. După ce la finele săptămânii trecute a organizat a 73-a ediție a Campionatului Balcanic în aer liber pentru seniori la Cluj, miercuri, 23 septembrie 2020, conducerea Federației Române de Atletism a avut onoarea de a fi invitată la un eveniment deosebit la Ploiești.

Dacă municipiul Craiova are de aproximativ o lună cel mai modern stadion din țară dedicat exclusiv atletismului, azi în orașul aurului negru s-a inaugurat o pistă de alergare cu patru culoare omologată la nivel internațional. Evenimentul a fost marcat de prezența președintelului Federației Române de Atletism, Florin Florea, a secretarului general al aceluiași fost, Augustin Iancu, al inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Prahova, Magdalena Georgescu, și al doamnei Simona Tudor, reprezentanta Fundației Timken, cea care a sprijinit material realizarea acestesi baze.

Situată lângă Colegiul Tehnic ,,Lazăr Edeleanu” din Ploiești, pista face parte dintr-un complex de atletism care mai cuprinde instalație de nocturnă și vestiare utilate modern. Baza atletică aparține Clubului Sportiv Școlar Ploiești iar lucrurile nu se vor opri aici. În interioriul pistel se dorește construirea a opt culoare de viteză și a două sectoare: unul pentru săritura în lungime și altul pentru săritura în înălțime.
Baza atletică poate găzdui competiții la nivel județean, de la copii și până la seniori, dar poate deservi și altor categorii de sportivi care doresc să facă pregătire fizică.
FOTO: ph-online.ro