Stiri Recente

Opinii: Noile tendințe în leadership

Revenite de la seminarul Women Leaders in Athletics, reprezentantele Federaţiei Române de Atletism au făcut câteva declaraţii pentru site-ul F.R.A. Vă reamintim că între 4 şi 7 noiembrie, la Samokov, în Bulgaria, a avut loc seminarul Women Leaders in Athletics care a reunit o serie de dezbateri prinvind leadership-ul feminin în atletismul mondial, cu încurajarea femeilor de a candida pentru funcţii cu putere de decizie.

“Mă întorc încântată de la acest seminar, deoarece am întâlnit perspective multiple asupra fenomenului leadership-ului feminin şi astfel s-au născut noi idei. Am sugerat participanţilor să punem bazele unui proiect internaţional având la bază schimbul de experienţă între membrii federaţiilor de specialitate, iar ideea a fost primită cu entuziasm, atât în cadrul seminarului, cât şi de către preşedintele F.R.A. Florin Florea şi de coordonatorii de proiecte din cadrul EA şi ABAF.”   – Laura Pazari, director marketing F.R.A.

“România este o țară cu un potenţial uriaş, neexploatat încă, iar una dintre şansele atletismului românesc de a se afirma pe piața mondială este implementarea unui leadership puternic și eficient la nivelul federației.  Federația necesită valori tinere,  perfectibile în timp, iar investiția în tineri va fi câștigul pe termen lung” – Iulia Găinariu, preşedinta comisiei pentru atleţi în F.R.A. şi reprezentantă Young Leaders European Athletics.

În urma discuţiilor din cadrul seminarului s-a conturat faptul că Federaţia Română de Atletism a reuşit să gestioneze eficient multe dintre problemele cu care se confruntă multe dintre federaţiilor ţărilor balcanice şi să de

vină una dintre federaţiile puternice din Balcani. Cel mai des acuzate probleme de către federaţiile balcanice sunt susținerea financiară precară de care dispun, imposibilitatea de a atrage personal și angajați in instituție și lipsa unui lider cu relații diplomatice stabile.

„În calitate de reprezentante ale României ne-am simțit onorate că ţara noastră a fost evidenţiată printre cele 19 ţări participante ca fiind un membru activ in cadrul ABAF, graţie eforturilor şi demersurilor făcute de președintele F.R.A, Florin Florea”.

În urma seminarului s-au cristalizat două proiecte care urmează să fie implementate şi la nivelul Federaţiei Române de Atletism, cel de „international experience exchange of member federations”, coordonat de Laura Pazari şi „consolidarea relațiilor cu EA prin organizarea şi participarea în calitate de speaker la următorul forum EA PARIS 2020” condus de către Iulia Găinariu.”