Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Regulament competitii 2018-2019
Top 10 2018


Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 20.06.2019
Lot National Seniori
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Lot National Non Stadia
Lot Tineret
Lot Olimpic 2019
Calendar competitional 2019
Regulament 2019
Campionat National Regional C2 si C3 (AER LIBER)
Ultra-atletism
Plan de pregatire 2019
Cerinte pentru organizare competitii
Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 


 Competitii 
 viitoare 

Premieră în atletismul românesc

Pentru prima oară în istoria de peste 106 ani a forului conducător al atletismului neaoș, se vor organiza la nivelul copiilor 2 și 3 Campionate Naționale Regionale, atât în sală, cât și în aer liber. Un prilej oportun de a-i solicita prof. Paula Ivan, campioană olimpică, cea care coordonează din partea federației activitatea la nivelul copiilor un interviu. Pe care a avut amabilitatea să ni-l acorde, în exclusivitate, pentru site-ul FRA.

- Ce a stat la baza înființării acestei competiții?

- Am luat în calcul faptul că la aceste categorii de vârstă trebuie să asigurăm o pregătire fizică generală, copiii să se dezvolte armonios, pentru ca, ulterior, cei care vor să continue, să se poată axa pe o anumită grupă de probe. Și aceasta, în condițiile în care s-au observat, în varianta inițială a acestei competiții, tendițe de a insista prea mult pe specializarea precoce. Efortul devenea exagerat și monoton, copiii nu mai aveau timp de joacă, în final abandonând. Nu trebuie să uităm că la această vârstă, copiilor le place să se întreacă! Mai mult, mizăm pe o dezvoltare mai mare la nivel teritorial, mai ales în condițiile în care costurile la nivelul cluburilor vor fi mai mici, accesul la întrecere mai mare și, deci, se va mări numărul celor care vor îmbrățișa acest superb sport.

- Care sunt, deci, scopurile organizării acestei competiții?


- Nu trebuie eludat faptul că și în peisajul internațional vârsta a scăzut mult. Nu mai este ca pe vremuri, când te apucai de atletism în jurul vârstei de 14 ani. Trebuie să ne asigurăm, în atari condiții, generația de mâine, care să acceseze mai facil, din punct de vedere tehnic și financiar, această activitate. În plus, cum atletismul este un sport de bază pentru multe alte discipline sportive, pierderile pot deveni foarte mari dacă nu gândim lucrurile din această perspectivă.

- Care sunt factorii care se implică în organizarea acestei competiții?


- Asociațiile județene din regiunile respective, sub egida Federației Române de Atletism. Propun să trecem în revistă locațiile unde, între 6-7 aprilie, se vor derula întrecerile de sală: Regiunea I (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui) – Roman (6.04), Regiunea a II-a (Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Vâlcea, Constanța) – Focșani (6.04), Regiunea a III-a (Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Teleorman, Giurgiu) – Câmpulung Muscel (6.04), Regiunea a IV-a (Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea) – București (6.04), Regiunea a V-a (Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin) – Cluj (6.04), Regiunea a VI-a (Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor) – Cluj (7.04), Regiunea a VII-a (Mureș, Harghita, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna) – Brașov (6.04), Regiunea a VIII-a (București, Ilfov) – București (7.04).

- Care sunt probele din programul de concurs?


- Conform dezideratelor noastre, s-au conceput probe combinate pentru ambele categorii, atât la masculin, cât și la feminin. Mai precis, biatlon, în trei variante: I – 50 metri și înălțime, II- 50 metri garduri și lungime, III- 50 metri și greutate. Se adaugă ștafeta tip navetă 4 X 50 m.

- Cât de importante sunt Campionatele Naționale Regionale în strategia pe termen mediu și lung a Federației Române de Atletism?


- Țintim dezvoltarea în teritoriu, implicarea tot mai mare a Asociațiilor Județene, cele care cunosc cel mai bine activitatea din acel spațiu. Mai ales, în condițiile unei infrastructuri precare, când fiecare utilitate trebuie exploatată la maxim. Părinții trebuiesc la rândul lor motivați, să înțeleagă beneficiile acestui tip de mișcare pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, sănătate etc. Trebuie să atragem copiii prin joacă, să prindă drag și de abia mai târziu antrenorii să descopere înclinațiile pentru anumite probe, să-i orienteze în acest sens. Ca, în final, să se lucreze specific pe grupele mari de probe: sprint, sărituri, aruncări, semifond, fond. Pentru acestea din urmă, să nu uităm de crosuri. Din astfel de întreceri s-au descoperit multe dintre marile talente ale atletismului tricolor. Așa am și imaginat probele de concurs, biatlon la sală, triatlon în aer liber. Eu aș merge chiar pe tetralon.FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

România trage în „sferturi” pentru un loc în semifinale la Jocurile Europene
24 Iunie 2019

Șase medalii pentru România la Balcaniada de 10 km alergare pe șosea
23 Iunie 2019

Două recorduri naționale de juniori 1, la Pitești
22 Iunie 2019

Patru sportivi români concurează sâmbătă la Campionatul Balcanic de 10 km alergare pe șosea de la Brcko
19 Iunie 2019

Juniorii 1 își vor alege liderii naționali
18 Iunie 2019

Se anunță o delegație tricoloră numeroasă la Europenele de U23
18 Iunie 2019

21 de atleți fac parte din lotul României pentru Jocurile Europene de la Minsk. Azi a avut loc ceremonia de prezentare a echipei olimpice
17 Iunie 2019

Zile de foc la Naționalele de tineret
15 Iunie 2019

Anunț important pentru participanții la CN U23
14 Iunie 2019

Luni are loc Campionatul Național pentru Copii 1
14 Iunie 2019

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM