Stiri Recente

Narcis Mihăilă: „Locul 10 la Mondiale este pentru mine cel mai mare cadou de anul acesta!”

Pusă sub semnul incertitudinii până în ultimul moment, cursa de 50 de km marș s-a desfășurat, până la urmă, ieri noapte, la Doha. Ca și în cazul maratonului, motivele unei eventuale reprogramări l-au reprezentat căldura și, mai ales, umiditatea din Capitala Qatarului, gazda celei de-a 17-a ediții a Campionatelor Mondiale în aer liber ale seniorilor. Chiar dacă startul s-a dat târziu în noapte, mai precis la ora 23:30.

Prezent printre cei 46 de mășăluitori care și-au obținut dreptul de participare, Narcis Mihăilă s-a clasat pe locul 10, fiind cronometrat în 4h13:56, elevul antrenorului Octavian Măzăran reușind un parcurs aproape fără greșeală.

Și aceasta în condițiile în care nu mai puțin de 18 concurenți au abandonat, printre care și deținătorul recordului mondial, câștigătorul ediției precedente de la Londra, francezul Yohann Diniz. Se adaugă și patru descalificări.

Pentru prima oară în istoria CM, titlul a revenit unui japonez, Yusuke Suzuki (4h04:20) care a condus cap-coadă această istovitoare cursă. Medaliile de argint și bronz au revenit portughezului Joao Vieiria (unul din veteranii probei, în vârstă de 43 de ani – 4h04:59), respectiv, canadianului Evan Dunfee (4h05:02).

Mai mult ca sigur reșițeanului nostru i-a priit stagiul de două săptămâni și tactica abordată la Monte Gordo (Portugalia) unde s-a antrenat în condiții asemănătoare concursului. Ca și climă, dar și ca oră de desfășurare.

„Pot spune că m-am simțit bine în timpul cursei, abia după kilometrul 44 căldura și umiditatea au început să-mi creeze mari probleme. Dar sunt foarte fericit de rezultat. Pentru mine este cel mai mare cadou pe anul acesta”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru site-ul FRA, Narcis Mihăilă.

Programul complet al zilei a treia de concurs de la Doha poate fi văzut AICI.

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.