Stiri Recente

Ministrul Ionuț Stroe: “Paula Ivan și Maricica Puică sunt eroinele copilăriei mele!”

Campionatele Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret au debutat vineri, 28 februarie 2020, în Sala “Ioan Soter” din Capitală.

Întrecerea seniorilor a ajuns în acest an la ediția cu numărul 50, iar acest lucru nu putea fi trecut cu vederea de către oamenii care conduc destinele sportului românesc. Astfel, vineri după-amiază au onorat cu prezența în Sala “Ioan Soter” domnul Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului, și domnul George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Cei doi au fost primiți de către președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, și de către secretarul general, Augustin Iancu și, după ce au participat la festivitatea de deschidere, s-au întreținut cu foști și actuali mari campioni ai atletismului românesc.

Chiar mai mult, pentru că suntem în prag de 1 Martie, ministrul Ionuț Stroe și președintele Florin Florea le-au oferit câte o floare și câte un mărțisor marilor campioane Paula Ivan și Maricica Puică.
“Paula Ivan și Maricica Puică sunt eroinele copilăriei mele. Glumeam ceva mai devreme că le-am recunoscut. Este pentru prima oară când le și întâlnesc. M-am bucurat enorm de mult. În anii 80-90 le priveam și le susțineam din fața televizorului. Este o onoare și un privilegiu să activez și eu în sport, în același domeniu în care aceste doamne au făcut istorie și performanțe pentru România”, a declarat ministru Ionuț Stroe, care îl admiră foarte mult pe Alin Firfirică, atletul nr. 1 al țării în acest moment: “Abia așteptam să îl cunosc personal și pe Alin (n.r. – Firfirică). Știu că recent a câștigat un concurs important în Germania și că este într-o formă foarte bună. Pe el în recomandă rezultatele și viitorul va confirma că este un atlet excepțional”.

GALERIE FOTO de la acest eveniment puteți vedea AICI.