Stiri Recente

Mihai Cristian Pîslaru, în fața primului concurs al sezonului

Cu pașaportul pentru Europenele indoor de la anul (2-5 martie), Mihai Cristian Pîslaru se pregătește să participe la primul concurs din acest sezon atât de bulversat de pandemia coronavirus, pe data de 15 iulie. Și aceasta în Grecia, odată cu meetingul internațional „Dromia”.

Alergătorul de 400 m, legitimat la CSA Steaua București și pregătit de Robertino Tănase Hossu și-a îndeplinit baremul de participare în competiția continentală încă din iarnă, fiind cronometrat în 47,41 la Viena, în februarie.
Trebuie menționat, totodată, că alături de Pîslaru la startul întrecerii elene se vor alinia încă șapte sprinteri tricolori: Alexandru Terpezan (100 m, 200 m), Petre Nicolae Rezmiveș (100 m), Costin Homiuc (100 m), Robert Breahnă (100 m, 200 m), Alexandru Iconaru (100 m, 200 m), Matei Braznea (200 m, 400 m) și Valentin Tănase (100 m, 200 m), ei fiind însoțiți de antrenorii Robertino Tănase Hossu și Robert Munteanu.

Vicecampion european la U18 în 2016 la 400 m, Mihai Cristian Pîslaru a trebuit să facă o grămadă de sacrificii în timpul stării de urgență, când a a fost obligat să se antreneze cum a putut. Acasă: „am noroc, stau la parter și în fața blocului am o parcelă de aproximativ 80 m cu iarbă. Așă că ieșeam împreună cu părinții care mă filmau…făceam sărituri, pregătire fizică generală aerobă, apoi stretching, yoga, adică antrenament mental, de relaxare. Așa că am trecut cu bine de acea perioadă. Mă simt mai puternic, nu mi-am pierdut forma. Acum, din zi în zi, câștig încredere în mine”. Mihai ne mărturisește că vrea să atingă vârful de formă în data de 5-6 septembrie, odată cu Naționalele seniorilor, dar și la Campionatele Balcanice rezervate aceleiași categorii de vârstă (19-20 septembrie), ambele competiții fiind programate la Cluj.

Dar, fiind încă la categoria tineret, Mihai Cristian Pîslaru vizează un loc pe podium la Campionatele Europene în aer liber de la U23 din 2021: „Acesta este obiectivul meu principal!”.