Stiri Recente

Mesaj de optimism la finalul stării de urgență. Alexandru Novac: “La anul voi fi și mai pregătit pentru că dorința de a performa va fi și mai mare!”

Alexandru Novac este unul dintre tinerii atleți români care s-a remarcat și pe plan international în 2019. Vicecampion european de tineret la aruncarea suliței, la întrecerea de la Gavle (Suedia), Alexandru s-a pregătit acasă în ultimele două luni, cât a fost decratată starea de urgență.
Legitimat la CSM București, unde este pregătit de antrenorul Petre Manu, Alexandru Novac privește cu optimism spre viitor și crede că viața trebuie să revină la cursul său firesc.
Într-un interviu exclusiv pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism, atletul în vârstă de 23 de ani recunoaște că pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap, dar e sigur că în 2021 va fi și mai bine pregătit pentru marea performanță.

Ce face în această perioadă atletul Alexandru Novac?
În acestă perioadă stau acasă și mă antrenez ca să nu-mi pierd tonusul muscular. Am un program bine gândit pentru această perioadă de antrenorul meu, care conține antrenamente de forță, alergări, sărituri și lucrul cu mingea medicinală.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poți pregăti în condiții normale și că nu poti participa la competiții?
Faptul că nu mă pot antrena în condiții normale mă afectează foarte mult. Am muncit foarte mult pentru a pregăt acest an și nu pot arăta tuturor rezultatele muncii mele.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Amânarea JO de la Tokyo mi-a încurcat planurile pentru că eram foarte pregătit la acest început de an. Dar toți sportivii sunt în aceeași situație. La anul voi fi și mai pregătit pentru că dorința de a performa va fi și mai mare.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Dorinta mea cea mai mare pentru acest an este ca totul să se termine cu bine și cât mai repede. Vreau să revin mai repede la activitatea zilnică de dinaintea apariției pandemiei.

Dar cea mai mare temere?
Mă tem ca perioada de incertitudine să nu se prelungească până la finalul anului.

Care este primul lucru pe care-l vei face după ridicarea restricțiilor?
Nu știu ce să spun. Tot ce îmi doresc e să mă pot antrena cât mai aproape de condițiile normale. E foarte important să pot face acest lucru cât mai repede.

Care este lucrul care ți-a lipsit cel mai mult în perioada de izolare?
Cel mai mult mi-au lipsit antrenamentele normale și participarea la competiții.

Obiectivul tău pentru 2021 este…
Pentru 2021 țintesc un P.B. și un loc cât mai bun la Jocurile Olimpice de la Tokyo.