Stiri Recente

Lotul de atletism al României pentru FOTE se pregătește zilele acestea la Snagov

Superba Bază Nouă de la Snagov este un adevărat furnicar în această perioadă a anului. Canotori, atleți sau rugbyști au umplut baza până la refuz pentru a pregăti competițiile care urmează în cea de-a doua parte a anului 2019.

Iar una dintre competițiile importante la care vor lua parte sportivii români este Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (Azerbadjan), din perioada 21-27 iulie 2019. În ceea ce privește atletismul, Federația Română a format un lot de 23 de sportivi și cinci antrenori pentru a pregăti cât mai bine posibil participarea la întrecerea din Azerbadjan.
Atleții români efectuează stagiul de pregătire de la Snagov în perioada 7-18 iulie, cu o pauză la finalul acestei săptămâni pentru cei care vor concura la Balcaniada de cadeți de la Istanbul (14 iulie 2019).

Cei care altcătuiesc lotul de atletism al României pentru FOTE sunt următorii:
SPORTIVI: Silviu Daniel Munteanu (100m/ștafetă), Adrian Marian Bondoc (800m/ștafetă), Robert Mihăiță Simion (110mg/ștafetă), Mihai Robert Dumitru (200m obstacole), Ionel Marius Vasile (greutate și disc), Dragoș Ionuț Nicorici (ciocan), Tudorache Gerard Orobiyi (triplusalt), Jozsef Gergely Antal (înălțime), Robert Marian Cristian (decatlon/ștafetă), Maria Mihalache (100m/ștafetă), Corina Ilinoiu (400m/ștafetă), Andreea Iulia Ciucă (200m/ștafetă), Antonia Gabriela Bodnariuc (800m), Talida Sfîrghiu (1.500m), Iulia Grigoroiu (100mg/ștafetă), Alesia Rengle (înălțime), Ioana Știrbu (lungime/ștafetă), Alexia Dospin (triplusalt), Andreea Iuliana Lungu (disc), Corina Elena Pântea (ciocan), Alisia Adela Paruba (suliță), Tania Borisov (400mg/ștafetă), Alexandra Drăghicescu (2.000m obstacole).
ANTRENORI: Mihaela Marin, Emilian Floroiu, Iulia Olteanu, Erzilia Țâmpău, Ioan Florin Ștefan Nagy.
OFICIAL: Doru Crișan.

“În primul rând aș dori să spun căci modul în care se ajunge să concurezi în probele de atletism de la FOTE este total nespecific ideii de selecție în atletism. Organizatorii cer nume cu mult timp înainte. Lista inițială pentru FOTE a trebuit să o dau în luna februarie, în condițiile în care pe copii nu-i văzusem din vara lui 2018. Eu zic că am adunat aici, la Snagov, cu mici excepții, tot ce este mai bun la probele la care participăm. Am ales probele în funcție de nivelul nostru și de nivelul internațional, în așa fel încât cât ajungem acolo să avem o clasare cât mai bună. Nu ne-am înscris în probe în care suntem slabi. Avem niște copii foarte buni care, eu cred, că în 2-3 ani vor fi atleți în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Doru Crișan, pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
În ceea ce privește obiectivul pentru Baku, Doru Crișan a declarat: “Eu mă aștept la 2-3 medalii. Nu mă întrebați la care probe, dar cred că vom luam 2-3 medalii. Totodată, mă aștept ca cel puțin șase dintre ei să intre în finale. Totodată cred că 2-3 dintre sportivi au un mare viitor. Eu îi văd în 2028 la Jocurile Olimpice!”

GALERIE FOTO completă de la antrenamentul de marți, 9 iulie 2019, al atleților români care vor concura la FOTE găsiți pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Atletism.