Stiri Recente

La Roman se pregăteşte excelenţa în aruncări

Roman 21.05.2020: COSR, Federaţia Română de Atletism şi Primăria Municipiului Roman creionează un centru olimpic de excepţie pentru pregătirea şi aruncătorilor şi pentru competiţii de aruncări de înalt nivel.

Federaţia Română de Atletism, prin preşedintele său, Florin Florea, a avut astăzi o întrevedere cu primarul municipiului Roman, dl Lucian Micu, pentru a pune la punct detaliile contractului de parteneriat care va permite atleţilor să se pregătească şi să concureze pe un stadion dedicat special disciplinelor de aruncări.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de Federaţia Română de Atletism, vor suporta costurile integrale ale dotării noului centrul olimpic de pregătire cu facilităţile tehnice necesare: cușcă omologată pentru aruncarea discului și ciocanului, cerc omologat pentru aruncarea discului şi ciocanului și suprafața sintetică pentru sectoarele de aruncări (suliță, disc, ciocan, aruncarea greutății). Investiţia în dotările tehnice necesare noului centru de pregătire se ridică la aproape 250 000 de lei.

Centrul olimpic de aruncări (suliţă, greutate, disc) se va amenaja pe terenul de sport al fostului Grup Şcolar Industrial Construcţii de Maşini (fostul Liceu 1). Infrastructura de suport, care constă în alei de acces, iluminat şi amenajare peisagistică a zonei va fi suportată integral de Primăria Municipiului Roman.

          „Acest proiect va aduce un plus mișcării sportive din Roman, pe care, în ultimii doi ani, am dezvoltat-o în mod continuu și va oferi și o perspectivă nouă asupra promovării la nivel național și internațional a orașului nostru. Mă bucur că și sportivii și profesorii romașcani au apreciat acest demers și sper ca de la Roman să vină numai medalii strălucitoare”, a declarat primarul Lucian Micu.

Contractul, ce urmează a fi aprobat în proxima şedinţă a Consiliului Local Roman şi semnat de toate părţile implicate în protocol, stipulează faptul că Federația Română de Atletism (FRA) va avea dreptul să desfășoare antrenamente și să organizeze competiții de atletism la aruncări pe toată durata existenței centrului. Administrația publică locală își va menține dreptul de proprietate asupra terenului pus la dispoziție FRA pe durata existenței Centrului.

          „Ne bucură faptul că aruncătorii de performanţă vor primi o bază de pregătire de nivel înalt şi se vor putea bucura de condiţii similare de pregătire cu atleţii din alte ţări. Se vor naşte noi speranţe aici, la Roman, iar speranţele pe care le avem astăzi se vor transforma în certitudinea medaliilor de mâine” a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism. „Ne bucură că suntem alături de COSR în călătoria spre medaliile olimpice şi sperăm ca noua bază de pregătire să fie de bun augur pentru atleţii noştri” a continuat acesta.

De asemenea, președintele FRA, Florin Florea, a declarat că este posibilă finalizarea investiţiei până la sfârșitul acestei veri. Momentul va fi marcat de un eveniment propus de profesorii și sportivii romașcani din domeniu, care speră ca acest centru să relanseze disciplinele de aruncări la nivel național.

La întâlnire au participat şi atleta Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București) şi antrenoarea sa, fosta mare campioană Mihaela Melinte.