Stiri Recente

“La mulți ani”, Viorica Viscopoleanu!

Atletă de valoare internațională, una dintre cele mai bune săritoare în lungime din lume în anii 60, descoperită de antrenorul Ion Vintilă, Viorica Viscopoleanu a cunoscut consacrarea fiind legitimată la clubul Steaua și avându-l ca antrenor pe Ioan Söter.

În perioada 1962-1973 a fost de 11 ori campioană națională în aer liber și de 2 ori în sală. Drumul de afirmare internațională a început la CMU de la Budapesta din 1965, când a cucerit medalia de argint.

A participat la 3 ediții ale JO, dar performanța care a plasat-o printre cele mai valoroase săritoare în lungime este cucerirea medaliei de aur la JO din 1968 de la Mexico City, cu un rezultat care a constituit și record olimpic, mondial, european și balcanic – 6,82 m. La JO de la Tokyo s-a clasat pe poziția a V-a, iar în 1972, la Munchen, unde la 33 de ani a fost cea mai vârstnică participantă, Viroica Viscopoleanu a ocupat poziția a VII-a.

Acestor performanțe se adaugă ocuparea locului II la CE în aer liber din 1969 (Atena), locul III la Jocurile Europene de sală din 1967 (Praga) și din 1968 (Madrid), locul I la CE din 1970 (Viena) și locul III la CE de sală din 1971 (Sofia). Maestră emerită a sportului.

Azi, cu ocazia zilei de naștere, Federația Română de Atletism îj dorește multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și un sincer și călduros “La Mulți Ani!”