Stiri Recente

La Craiova stadionul de atletism prinde viaţă!

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a vizionat situl construcţiei stadionului de atletism din Craiova, la invitaţia primarului Craiovei, Mihail Genoiu. Construcţia stadionului este aproape finalizată, urmând ca acesta să fie dat în folosinţă în luna aprilie.

Federaţia Română de Atletism apreciază implicarea autorităţilor locale din Craiova şi salută dorinţa edililor de a sprijini atât performanţa, cât şi dezvoltarea sportului de masă. Unul dintre obiectivele declarate ale acestui stadion este de a atrage cât mai mulţi cetăţeni ai Craiovei, de la copii la adulţi, spre sport, oferindu-le acestora o bază sportivă completă de pregătire, de secol XXI.

Federaţia Română de Atletism apreciază de asemenea modul în care acest stadion va fi dat în folosinţă: în totalitate utilat şi dotat cu tot ceea ce este nevoie pentru ca de a doua zi de la inaugurare să poată găzdui chiar şi o competiţie de anvergură internaţională. Este de altfel şi unul dintre dezideratele actualei conduceri actuale a primăriei Craiova, acela de a oferi comunităţii atletice din Craiova şi nu numai, un stadion la standardele actuale impuse de World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism).

Vom avea deci la Craiova un stadion de atletism cu pistă de atletism cu 8 culoare, pistă de încălzire (care ulterior se va transforma, prin acoperirea ei în sală de atletism), cronometraj electronic, tabele electronice, sonorizare şi toate materialele necesare probelor tehnice (garduri, sector de aruncări etc.).

Cu ocazia acestei vizite s-au creat premisele unei colaborări între primăria Craiova, Federaţia Română de Atletism şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj şi au fost creionate câteva direcţii. Cu ajutorul implicării federaţiei, la Craiova se vor organiza atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale, de mare anvergură.  Edilii oraşului au fost extrem de interesaţi de ideea de a organiza o mare competiţie de atletism şi se află în stadiul prospectării condiţiilor necesare organizării unui campionat european în viitor.

Pentru a demonstra încrederea în viitorul atletismului, debutul competiţional pe stadionul din Bănie va fi făcut de o competiţie destinată copiilor şi organizată de Federaţia Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj şi Primăria Craiova.

Conducerea FRA este convinsă că la Craiova atletismul a câştigat deja inima unui oraş şi că, graţie atât sprijinului local cât şi activităţii intense a Asociaţiei Judeţene de Atletism Dolj, sunt întrunite premisele dezvoltării unei activităţi excelente de atletism atât de masă, cât şi de înaltă performanţă.