Stiri Recente

La Buzău, o nouă pistă cu 8 culoare!

După ce lucrurile au stagnat ani buni în România în domeniul construcţiei stadioanelor de atletism, cu doar câteva excepţii notabile, anul 2020 aduce, în ciuda pandemiei, veşti excelente pentru iubitorii atletismului. După stadionul de la Craiova unde lucrările sunt aproape încheiate, vine acum rândul Buzăului să se mândrească cu o bijuterie de bază sportivă de atletism şi, în curând, al Devei unde vor demara lucrările la alt proiect ambiţios!

Conducerea Federaţiei Române de Atletism, prin persoana preşedintelui Florin Florea, alături de structura din teritoriu, Asociaţia Judeţeană de Atletism Buzău, reprezentată de preşedintele său Cristiana Ghiţă Frumuz, de clubul SCM Buzău, director Ion Cazan şi clubul CSS Buzău, reprezentat de Gabriel Nicolau, s-au întâlnit pe locul construcţiei noului stadion de atletism de la Buzău cu conducerea primăriei Buzău reprezentată de domnul Ionuţ Apostu, viceprimar, pentru a vedea stadiul de realizare a acestei noi baze sportive.

La Buzău ia naştere în acest moment o bază sportivă dedicată exclusiv atletismului. Este o premieră pentru realizările în domeniul construcţiilor de structuri dedicate sportului, din ultimii ani. La Buzău nu numai că vom avea o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics şi certificată IAAF, ci ne vom bucura şi de o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România!

Pe stadionul de la Buzău, aflat în fază avansată de construcţie (urmează a se intra în faza finală de turnare a materialului sintetic), se simte deja aerul marilor competiţii de atletism. Dar se mai simte şi entuziasmul tuturor iubitorilor de atletism, amatori sau profesionişti, care vor avea de acum înainte unde să practice alergarea pe o pistă sintetică de cea mai bună calitate.

Acest deziderat, prin care locuitorii Buzăului se vor bucura de acces pe un stadion realizat după ultimele standarde în materie, a fost susţinut şi promovat de conducerea primăriei municipiului Buzău şi în special de primarul Toma Constantin.

Stadionul este expresia unui proiect al întregii comunităţi buzoiene. La baza proiectului a stat comunitatea de atletism din Buzău, coordonată de Gabriel Nicolau directorul CSS Buzău, care este în acelaşi timp şi membru în Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism şi responsabil de proiect din partea FRA.

Pentru implementarea unui program de acces echitabil şi pentru un regulament de organizare şi funcţionare solid, Federaţia Română de Atletism a împărtăşit din experienţa  sa de la stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti.  Sugestiile făcute în acest schimb de experienţă au evidenţiat şi necesitatea unor intervale orare de 3-4 ori pe săptămână dedicate exclusiv antrenamentelor aruncătorilor.

Lucrările la stadionul de la Buzău au început în această primăvară şi au avansat conform planului. Pista de asfalt este deja turnată, urmând să fie acoperită cu suprafaţa sintetică în momentul încheierii valului de ploi din ultima vreme. Inaugurarea este estimată a avea loc în luna septembrie.

În pregătirea competiţiilor de atletism au fost deja achiziționate toate echipamentele şi dotările tehnice necesare competiţiilor, iar Asociaţia Judeţeană de Atletism Buzău face deja pregătiri pentru înfiinţarea unei comisii de arbitri şi pentru cooptarea în echipă a unor tehnicieni care să fie instruiţi în menţinerea cronometrajului electronic.

Stadionul de la Buzău este o realitate aproape palpabilă şi, în curând, această bază sportivă dedicată atletismului, cu toate dotările necesare, îşi va deschide porţile pentru atleţi, amatori pasionaţi de alergare şi spectatori dornici să vadă competiţii de top!