Stiri Recente

Kenyencele Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor au primit azi cetățenia română!

Premieră pentru atletismul românesc. Joan Chelimo (31 de ani, foto, în stânga), Stella Ruto (26 de ani, foto, în centru) și Delvine Meringor (29 de ani, foto, în dreapta) au devenit azi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română!

Legitimate la clubul Steaua București Joan, Stella și Delvine au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta.

Cele trei sportive pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole.

“Este un moment foarte important pentru atletism românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”
Florin Florea, președinte FR Atletism

“Sunt foarte fericită că am obținut cetățenia română. Vreau să cuceresc cât mai multe medalii, medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și să fac România mândră”
Joan Chelimo, atletă

“Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment”
Carol Șanta, antrenor

Prima competiție la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri, de la Pitești, de săptămâna viitoare.