Stiri Recente

Iușco, Toader și Novac au câștigat premiile de performanță la cea de-a 64-a ediție a „Internaționalelor României”

În cea de-a doua zi a celei mai prestigioase competiții internaționale de atletism de pistă organizată în România și mă refer la „Internaționalele Iolanda Balaș Soter”, ediția a 64-a, Cluj – 2019, spectacolul sportiv s-a ridicat la cote înalte din punct de vedere tehnic. Astfel încât, primele două locuri ca valoare performanțială (conform Tabelei de punctaj IAAF) au revenit Florentinei Iușco (lungime – 1189 de puncte) și lui Rareș Toader (greutate – 1157 pct.). Cea de-a treia poziție fusese tranșată încă de vineri, Alexandru Novac (suliță – 1150 pct). Astfel încât, premianții au primit câte un cec de 800, 600, respectiv, 400 de euro.

Dumnezeu a ținut cu performanța sâmbătă (8 iunie 2019), iar pe Cluj Arena vremea a fost taman bună pentru desfășurarea unui concurs de top. Și rezultatele deosebite nu au întârziat să apară! După ce își asigurase biletul pentru Campionatele Mondiale de la Doha în urmă cu puțin timp, Florentina Iușco (LPS Cetate Deva, antrenor Nicolae Alexe) a reușit, din ultima încercare la săritura în lungime, 6,87 m, cu cinci centimetri peste standardul de participare la Jocurile Olimpice de la anul. Corectându-și astfel și cel mai bun rezultat personal!

Dacă la prima întrecere după o absență de trei ani din „ovalul magic”, Rareș Toader arunca greutatea la 20,03 m, sâmbătă a înregistrat un spectaculos 20,60 m. La prima participare sub culorile CSM Ploiești (fiind antrenat până de curând de Sorin Tirichiță). Stabilind, astfel, un nou record național de tineret (U23), dar corectând și recordul competiției (vechea performanță îi aparținea regretatului Gheorghe Gușet și măsura 20,18 m). Normal, Rareș și-a îmbunătățit în același timp și PB-ul.

Marina Baboi (SCM Gloria Buzău, antrenor Doina Voinea) și-a adjudecat a doua medalie de aur, de această dată la 200 m (23,84), după cea de la 100 m, ca și Femi Ogunade, sprinterul de culoare din Qatar, 20,57 pe 200 m. Tot cu două titluri se întoarce la CSA Steaua și alergătoarea de origine kenyană Stella Rutto Jepkosgei, după cea de vineri de la 3000 m obs, suindu-se pe prima treaptă a podiumului de premiere și la 5000 m (15:53,25).

Să menționăm și rezultatele câștigătorilor de la înălțime – Mihai Donisan (CS Dinamo; CS Olimpia Buc), 2,20 m, și de la 800 m – Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara; CSM Craiova), 2:06,09.
Toate rezultatele le puteți vedea pe site-ul FRA la secțiunea „Rezultate live”.