Stiri Recente

Interviu cu o campioană de Ziua Națională a Tineretului. Claudia Prisecaru: “Îmi doresc tare mult să concurez la Jocurile Olimpice de la Tokyo!”

Începând cu anul 2005, pe 2 mai, în țara noastră se serbează Ziua Naţională a Tineretului. Legea nr. 425 privind instituirea acestei zile a fost adoptată la 25 octombrie 2004.
Astfel, cu prilejul acestei zile sunt organizate şi prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, Ziua Națională a Tineretului nu o putem serba așa cum ne dorim, în aer liber, făcând sport sau urmărind la lucru marii campioni ai sportului românesc.

Pentru a compensa puțin dorul de prezența în arenele sportive, Federația Română de Atletism vă propune azi un interviu cu una dintre cele mai valoroase tinere atlete din țara noastră: Claudia Prisecaru.
Legitimată la CSM Focșani 2007, unde este pregătită de către antrenorul Cristian Orza, Claudia a câștigat în 2019 cea mai valoroasă medalie de până acum din cariera sa: bronz la Campionatele Europene de Tineret (U23) de la Gavle (Suedia), în proba de 3.000 m obstacole.
Pe 13 iulie 2019, sportiva în vârstă de 22 de ani, a terminat cursa a treia, cu timpul de de 9:53.21 minute, ceea ce reprezintă și un nou P.B. pentru ea. Medalia de aur a probei a fost câștigată de către daneza Anna Emilie Moller, cu timpul de 9:27.31 min., iar pe doi s-a clasat Eilish Flanagan (Irlanda), cu timpul de 9:51.72 minute.

Ce face Claudia Prisecaru în această perioadă?
În perioada asta mă pregătesc cât de bine pot. Chiar dacă nimic nu mai este ca la început, încerc să mă adaptez noilor condiții!

Cum te-ai adaptat restrictiilor autorităților?
Destul de dificil. Nu  mi-a fost ușor să mă adaptez la astfel de restricții. Nu m-am așteptat niciodată la asta și nu m-am așteptat ca ceva sa mă împiedice să mă pregătesc în condiții normale.

Cât de tare te afectează faptul că nu poti participa la competiții?
Încerc să rămân pozitivă. Chiar dacă nu este ușor, gândul că voi alerga iar în marele competiții mă menține puternică. Știu că nu doar eu sunt în situația asta. O lume întreaga este afectată de pandemia de coronavirus.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Dorința mea pentru acest an este să trecem cu bine peste această perioadă și să revenim la viețile noastre de dinainte. Și, desigur, îmi doresc să fiu sănătoasă. Dacă ai sănătate, restul lucruilor vin de la sine.

Dar cea mai mare temere?
O temere a mea ar fi să nu mai participăm la competiții până la sfârșitul anului. Asta nu m-ar bucura deloc.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul pentru anul viitor este îndeplinirea baremului pentru Olimpiadă! Îmi doresc tare mult să concurez la Jocurile Olimpice de la Tokyo!