Stiri Recente

INTERVIU cu Florentina Iușco după bronzul de la JMU Napoli 2019: “Este o medalie care îmi dă curaj pentru competițiile care urmează”

Florentina Marincu-Iușco a cucerit marți seara, 9 iulie, prima medalie pentru atletismul românesc la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli. Sportiva de la CN Sp Cetate Deva a cucerit medalia de bronz în proba de săritura în lungime, cu rezultatul de 6,55 m.
Florentina a sărit în cadrul finalei chiar mai mult, 6,80m, dar oficialii nu i-au validat încercarea, în ciuda contestației depuse și judecate preț de 20 de minute.

Astfel, românca a terminat proba a treia și a cucerit medalia de bronz, depășită fiind de Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,84m și de Evelise Tavares Da Veiga (Portugalia) – 6,61m.

Miercuri dimineața, la mai puțin de 24 de ore de la finalul concursului, Florentina a acordat un interviu în EXCLUSIVITATE pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

– Cum a fost concursul de la Napoli?
– A fost un concurs dificil, plin de emoții. După ce am ratat prima săritură, la a doua încercare am depășit din nou, dar fără a lăsa urmă pe plastilina de pe prag. Săritura a fost măsurată, a fost de 6,80m, dar nu a fost validată, în ciuda contestației pe care am făcut-o! Am trecut însă peste acest moment și mi-am văzut de concurs mai departe. Sunt fericită pentru această medalie, dar mai fericită sunt că am văzut că pot sări mult și foarte mult.

– Cum ai simțit adversarele din finală?
– Este clar că puteam mai mult. Maryna (n.r. – sportiva care a cucerit medalia de aur) putea fi depășită. Am văzut-o în calificări și a evoluat destul de slab. Dar, repet, sunt fericită cu ceea ce am realizat la Napoli.

– Ce reprezintă pentru tine această medalie?
– Este prima medalie la Jocurile Mondiale Universitare la chiar prima participare la o astfel de competiție. Este o medalie care îmi dă curaj pentru competițiile care urmează. Sunt mulțumită că am avut sărituri bune și foarte bune în acest sezon și sunt conștientă că trebuie să mă mențin la un nivel ridicat.

– Cui dedici această medalie?
– Dedic medalia antrenorului meu, Nicolae Alexe, care are foarte mare încredere în mine. A avut mari emoții înaintea finalei de la Napoli. Sunt extrem de norocoasă că lucrez cu dânsul și îi mulțumesc pentru tot sprijinul. În al doilea rând, dedic medalia fiului meu. Tot ceea ce fac zi de zi, fac pentru el!

– Cum privești spre Campionatul Mondial de la Doha?
– Sunt conștientă că întrecerea de la Campionatul Mondial este foarte dificilă, dar cred că o finală este posibilă. Pot să spun că sunt pregătită pentru a evolua într-o finală de Campionat Mondial de seniori!