Stiri Recente

Interviu cu Daniela Costian din cea mai fierbinte zonă a României: „Lucrul care mi-a lipsit de Paște a fost că nu am putut merge la biserică să iau lumină…”

Daniela Costian se află în această perioadă acasă, la Ipotești, în izolare. Extrem de aproape de cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din România, cel din Suceava, antrenoarea lui Alin Firfirică a sărbătorit Paștele într-un mod mai puțin normal.
Daniela ține legătura zilnic cu sportivul său, prin telefon și spune că Alin are un tonus excelent, în ciuda pandemiei de coronavirus care a dat peste cap întreg sezonul competițional.
Aflată în cea mai fierbinte zonă a României în aceste zile, Daniela Costian a acorda un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism în care a povestit cum decurge relația antrenor-sportiv, dar și cum a petrecut sărbătorile de Paște în 2020!

Cum ați petrecut Sărbătorile de Paște în acest an?
Paștele l-am petrecut în familie, acasă la Ipotești, la câțiva kilometri de municipiul Suceava. Noi, aici, avem norocul de a locui la curte. Avem vreo 3.000 de metri pătrați, cu mulți copaci și flori. Din acest punct de vedere pot spune că suntem privilegiați.

Ce v-a lipsit cel mai mult de acest Paște?
Lucrul care mi-a lipsit complet de acest Paște a fost că nu am putut merge la biserică să iau lumină…

Care este situația acum în zona Sucevei?
Situația este neschimbată în această zonă, în această perioadă. Sper să depășim rapid această criză și să revenim la viața normală.

Cum este relația antrenor-sportiv în această perioadă?
Relația mea cu Alin este în continuare foarte bună. Comunicăm în fiecare zi, după fiecare antrenament. Bineînțeles, a avut și el liber de Paște, dar acum gata…din nou la muncă.

Cum se descurcă Alin Firfirică în această perioadă?
Alin este foarte motivat în continuare. Îi lipsesc concursurile, îi lipsesc antrenamentele normale din această perioada. Dar, cu toate acestea, Alin este la un nivel înalt din punct de vedere psihic.

Care este primul lucru pe care-l veți face la terminarea acestei pandemii?
Primul lucru pe care doresc să-l fac este să mă reîntâlnesc cu Alin și să facem un atrenament comun de aruncări. Fiind o probă tehnică, este foarte important ca antrenorul să fie prezent la atuncările sportivului.