Stiri Recente

Interviu cu Daniel Petre Rezmiveş, primul atlet român calificat la CE de sală de la Glasgow: “Sper la tot ce e mai bun la acest European!”

Prima competiție de atletism în sală din 2019 din București, Cupa RMA din week-end-ul trecut, a fost prilejul perfect pentru ca Federația Română de Atletism să noteze cel dintâi nume de sportiv calificat la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow, din perioada 1-3 martie 2019: Daniel Petre Rezmiveş!

Legitimat la CSM Ploiești, unde este pregătit de antrenorul Augustin Iancu, Daniel Petre Rezmiveș (22 de ani) a câștigat cursa de 60 m și, cu timpul de 6,76 secunde, a devenit primul atlet român ce își îndeplinește baremul de calificare la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow.

La trei zile de la această reușită, Daniel Petre Rezmiveș – care va participa pentru a doua oară la un CE de sală pentru seniori, după ediția de la Belgrad 2017, a acordat un interviu site-ului oficial al Federației Române de Atletism.

Cum a fost concursul de la București din week-end-ul trecut?
A fost un concurs bine organizat în care m-am simțit relativ bine. Dar e loc și de mai bine, pentru că încă mai am puțin de muncă în ceea ce privește pregătirea mea pentru sezonul de sală.

Ce ai simțit în momentul în care ai aflat că ai reușit să te califici la CE de la Glasgow? Și chiar ești primul atlet român calificat la CE de sală în 2019!
Ma așteptam să îmi fac baremul pentru CE de la Glasgow, dar nu mă așteptam să fiu primul. Îi aștept și pe colegii mei să se califice în viitoarele concursuri. E un sentiment foarte plăcut să știi că ceea ce face este bine și îți aduce satisfacții.

Ce obiectiv ai pentru CE de la Glasgow?
În primul rând vreau să-mi îmbunătățesc cea mai bună performanță de pînă acum, și anume 6,69 secunde pe 60 m. Merg la Glasgow cu cea mai mare încredere pe o semifinală, iar mai apoi depinde de ce se întâmplă. Sper la tot ce e mai bun la acest European!

De cât timp faci atletism?
Fac de 12 ani atletism și concurez de 7 ani.

Cum ai ajuns să practici atletismul?
Eram în clasa a trei la orele de sport în care ne preda – fără să știu în acel moment – primul meu antrenor care a făcut maraton în viața lui de sportiv, domnul Ioan Tăbăcioiu. Dânsul ne preda foarte mult atletism, iar mie mi-a plăcut foarte mult. Și de atunci până azi am rămas în acest sport.

Cine te-a lansat în sportul de performanță?
Antrenoarea de la LPS Baia Mare, doamna Delia Grumaz este cea care m-a ajutat să mă lansez în atletismul de performanță.

Care este cel mai mare vis al tau, ca si atlet?
Cel mai mare vis al meu este să fiu ținut minte ca și unul dintre cei mai buni atleți care a alergat vreodată în aceste probe scurte.