Stiri Recente

Interviu cu Bianca Ghelber: “Trebuie să privim situația cu optimism și cu speranța că totul va fi bine”

Bianca Ghelber este una dintre sportivele de valoare ale Federației Române de Atletism. Concurentă în proba de aruncarea ciocanului, atleta pregătită de către Mihaela Melinte se pregătește în această perioadă la casa socrilor săi, de la Roman. Cvadruplă campioană mondială de juniori și de șase ori prezentă la Campionatele Mondiale de seniori, Bianca privește cu optimist spre viitor și e convinsă că poate ajunge și realiza un rezultat important la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Ce face Bianca Ghelber în această perioadă?
Din momentul declanșării stării de urgență, și având în vedere restricțiile de circulație impuse de autorități, m-am mutat de la apartament la casa socrilor mei, pentru a putea să îmi desfășor antrenamentele conform planificării. Este o perioadă grea pentru fiecare dintre noi, însă trebuie să privim situația cu optimism și cu speranța că totul va fi bine.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poti antrena în condiți normale și că nu poti participa la competiții?
Într-adevăr, nu îmi mai pot desfășura antrenamentele la fel ca înainte. Însă continui antrenamentele, conform îndrumarilor antrenorului, pentru a-mi menține tonusul și forma fizica dobândită în acest an competițional. Este unul dintre cei mai buni ani ai mei, prin faptul că am debutat în 2020, la o competiție oficială, cu aruncări de peste 70 metri. Acest aspect mi-a dat multă încredere și optimism la începutul anului. Acum, cu atâtea competiții amânate și anulate, trebuie să reevaluăm situația și să mergem înainte.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Amânarea Jocurilor Olimpice este soluția cea mai bună care se putea lua. Sănătatea și siguranța sportivilor, antrenorilor și a tuturor oamenilor care ar fi fost la Tokyo în vară, în general, trebuie pusă pe primul loc. Și cred că a fost o decizie înțeleaptă.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Pentru anul acesta îmi doresc să fiu sănătoasă și să îmi continui pregătirea în strânsă legătură cu obiectivele planificate. De asemenea, îmi doresc sa depășim cu bine aceasta perioadă grea din viata noastră.

Dar cea mai mare temere?
Nu pot să spun că am vreo temere în momentul de față.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul meu pentru 2021 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar acolo îmi propun să mă clasez pe unul dintre primele șase locuri!