Stiri Recente

Interviu cu Alin Firfirică după întrecerea din Austria: „Am avut emoții când am intrat în arenă, dar abia aștept următorul concurs!”

Atletul Alin Firfirică s-a clasat joi seara, 2 iulie 2020, pe treapta a treia a podiumului în proba de aruncare a discului, la concursul international Raiffeisen Austrian Top-Meeting Eisenstadt.
Legitimat la clubul Steaua București, unde este pregătit de antrenoarea Daniela Costian, Alin a aruncat 58,15 m, fiind depășit de către Lukas Weisshaidinger (Austria) – 64,22 m și Kristjan Čeh (Slovenia) – 63,51 m.
Alin a fost primul atlet din lotul olimpic masculin al FR Atletism care a participat la un concurs internațional după perioada de izolare și, la câteva zile după revenirea în țară, ne-a împărtășit experiența avută în Austria.

Cum a fost primul concurs pentru tine, dupa perioada de izolare?
Primul concurs a fost destul de dificil. S-a simțit lipsa pregătirii specifice, pe care nu am putut să o fac pe timpul izolării. Important este că tehnica a fost relativ în regulă, iar acest lucru mă asigură că în scurt timp voi ajunge să depășesc din nou bariera celor 65 de metri.

Ce sentiment te-a încercat când ai intrat din nou într-o arenă sportivă după o perioadă lungă?
Am fost destul de emoționat când am pășit din nou într-o arenă de concurs. Chiar îmi era foarte dor de acel sentiment pe care îl ai la fiecare concurs și nu pot spune decât că abia îl aștept pe următorul.

Ce măsuri de prevenție anti-Covid au luat organizatorii?
M-a mirat faptul că masurile luate de către organizatorii competiției au fost extrem de lejere. La intrarea pe stadion am fost dați cu gel dezinfectant pe mâini, iar în tribune au luat loc 500 de spectatori.

Încălzirea cum ai făcut-o?
Totul a fost ca la un concurs normal. Nu au fost luate măsuri speciale anti-Covid care să ne influențeze în vreun fel încălzirea. A fost organizată o zonă de încălzire cu garduri, haltere, culoare de alergare, dar nu a existat un număr limitat de atleți care puteau să intre în acel spațiu.

Ai văzut dacă zona de aruncări a fost dezinfectată înainte de concurs?
Am ajuns cu două ore înainte de proba și nu a făcut nimeni nimic la sectorul de aruncări în acest sens.

Mască ai purtat în timpul șederii în Austria?
La ei în țară nici măcar în magazine nu este obligatorie masca. Nici în aeroport. Doar în avion, la aterizare în România ne-au informat că măștile devin obligatorii.

Ți-a fost frică vreo secundă, pe durata șederii în Austria, că te-ai putea infectat cu Covid?
Nu pot spune neapărat că m-am gândit că aș putea fi infectat, dar, în ciuda faptului că masca nu era obligatorie în aeroportul din Austria, eu am stat cu ea pe față în permanență. Consider că este mai bine să eviți o întâmplare nedorită decât să îți pui în pericol viața.

Ce nu a mers, din punctul tău de vedere, la concursul din Austria?
Consider că s-a văzut lipsa aruncărilor din perioada carantinei și trebuie să pun accentul pe această parte.

Ce urmează pentru tine în perioada următoare?
Urmează o perioadă de o lună până la următorul concurs. Până atunci, alături de antrenoarea mea, doamna Daniela Costian, voi încerca să rezolv micile probleme pe care le-am avut la întrecerea din Austria.
FOTO: Austrian Athletics