Stiri Recente

Încep Mondialele indoor de la Belgrad!

Pentru prima oară în istoria Campionatelor Mondiale indoor, acestea se vor desfășura după o pauză de patru ani, situație determinată de pandemia cu Covid 19. Astfel, după Birmingham 2018, de mâine (18 martie), timp de trei zile, Capitala Serbiei, Belgrad, va fi gazda ediției cu numărul 19. La întrecere și-au anunțat prezența 680 de atleți (372 la masculin și 308 la feminin).

Țara noastră va fi reprezentată de 11 sportivi (patru la feminin și șapte la masculin). Componența lotului este următoarea:

F – Marina Andreea Baboi (60 m), Anamaria Nesteriuc (60 mg), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Florentina Costina Iușco (lungime)

M –  Andrei Rareș Toader (greutate), Alin Anton Ionuț (60 mg), ștafeta 4×400 m – Mihai Sorin Dringo/Denis Simion Toma/Robert Parge/Remus Andrei Niculiță/Constantin Andonii.

Mâine dimineață sunt programate seriile de la 60 m feminin, cu Marina Andreea Baboi la start (11.30 ora României) pentru ca în reuniunea de după amiază să se desfășoare semifinalele, respectiv, finala. Tot în prima parte a zilei, de la 13.30, va intra în concurs și Claudia Mihaela Bobocea, în seriile de la 1500 m.

Menționăm că ultimele medalii cucerite de România datează din anul 2016, de la Portland, când Marius Andrei Gag (greutate) se urca pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, iar ștafeta feminină de 4×400 m (Andrea Miklos/Adelina Pastor/Bianca Răzor/Mirela Elena Lavric) cucerea locul trei.

Totodată, trebuie adăugat că forul nostru olimpic (COSR) a ajutat cinci atlete și doi antrenori din Ucraina să poată ajunge la Belgrad, la solicitarea lui Sergei Bubka, președintele Comitetului Olimpic din Ucraina. Un gest de susținere în spiritul fair play-ului în sport!

Mult succes!

#atletism #FRA #CampionateleMondialeindoor