Stiri Recente

În linie dreaptă, spre Mondialele indoor!

Timp de trei zile, între 25-27 februarie, Sala de atletism „Ioan Soter”,  din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, a găzduit etapa finală a Campionatelor Naționale indoor rezervate seniorilor (ediția 52), tineretului (ediția 39) și probe combinate.
Fără discuție, în cea de-a doua zi a finalelor cea mai disputată probă a fost cea masculină de 60 mg, unde, surprinzător, primul a trecut linia de sosire Ionuț Alin Anton (CSM Onești, antrenor Carmen Ghilase), în finală fiind cronometrat în 7,70. În acest fel, atletul aflat încă la categoria tineret, se află la primul său titlu național de seniori, îndeplinind și standardul de participare la Campionatele Mondiale indoor de la Belgrad, din martie.

Astfel, pentru competiția indoor a lumii și-au realizat baremul de calificare cinci sportivi, alături de Ionuț fiind:  Anamaria Nesteriuc (60 mg), Rareș Toader (greutate), Marina Baboi (60 m), Claudia Bobocea (1500 m). Data limită până la care se pot îndeplini aceste standarde este cea de 7 martie, în acest interval de timp urmând să se desfășoare și Campionatele Balcanice ale seniorilor (5 martie), un bun prilej de a obține performanțe notabile, întrecerea fiind programată la Istanbul, într-o sală cu pistă rapidă.

Să mai notăm performanțele liderilor din acest an Marina Baboi (SCM Gloria Buzău – 200 m; 7,36, antrenor Doina Voinea), aflată la a doua medalie de aur, după cea de la 60 m și Alina Rotaru Kottmann (CSA Steaua București – lungime; 6,72 m, antrenor Mihai Corucle).

Găsiți toate rezultatele accesând link-ul https://www.fra.ro/wp-content/uploads/2022/02/2.pdf

Federația Română de Atletism mulțumește partenerilor SportGuru, Garmin, Gold Nutrition și Aqua Carpatica.

Foto: Marian Burlacu

#atletism #FRA