Stiri Recente

Gal, Ghelber, Toader și Novac, protagoniștii primei zile la Campionatele Internaționale ale Romaniei “Iolanda Balaș Soter”

Cea mai prestigioasă competiție internațională de atletism pe pistă organizată în România – Campionatele Internaționale ale Romaniei “Iolanda Balaș Soter” – a ajuns în acest an la ediția cu numărul 65. Întrecerea a debutat sâmbătă, 22 august 2020, pe Cluj Arena și, în ciuda faptului că întrecerea are loc în condiții cu totul și cu totul speciale, spectacolul a fost la el acasă!

Ghelber și Toader, rezultate optimiste în Parcul Babeș

Spectacolul a început în Parcul Babeș, în sectorul de aruncări, acolo unde Bianca Ghelber (Steaua București) și Rareș Toader (CSM Ploiești) ne-au arătat că au depășit cu brio perioada de inactivitate din această vară. În proba de aruncare a ciocanului, Bianca Ghelber s-a impus cu o performanță de 72,09. Ea a fost urmată de Adela Stanciu (CSM București) – 66,51 m, iar pe trei s-a clasat Bianca Lazăr Fazecas (CS Rapid/CSM Craiova – 57,44 m).
La greutate, Rareș s-a luptat cu propria ambiție și a reușit să arunce 19,71 m. “M-am simțit foarte bine azi la Cluj. Sunt fericit că am aruncat peste 19,50. E un obiectiv îndeplinit! Sunt pe un drum bun și acum mă gândesc la Campionatele Balcanice”, a declarat Rareș pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Novac țintește peste 80 de metri

Legitimat la CSM București, Alexandru Novac s-a impus în proba de aruncare a suliței, dar nu s-a declarat mulțumit de performanța reușită sâmbătă seara: 76,13 m. “Am avut o mare foame de a arunca, dar nu sunt mulțumit cu ceea ce am realizat azi. La următorul concurs promit să arunc peste 80 metri. Va fi mult mai bine și îmi doresc să câștig Naționalele și Balcaniada”, a declarat Alexandru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Cristina Gal a făcut spectacol la 400 m

În proba de 400 m feminin, poate cea mai puternică din ziua 1 de concurs, s-a impus Camelia Gal (CSU Cluj Napoca), cu timpul de 52,01 s, unul extrem de apropiat de baremul de calificare la JO Tokyo 2021. Pe locul 2 s-a clasat Andrea Mikloș (CSM București), cu 53,02 s, iar a treia a terminat Sandra Belgyan (CSU Cluj Napoca), cu 55,43 s. “Mă simt minunat aici, acasă, la Cluj. Oricând aș fi nevoită să alerg pe acest stadion, aș face-o cu mare plăcere. Sunt tare fericită pentru acest succes, dar vreau să o iau pas cu pas: Naționalele, Balcaniada și Europenele de la Torun, de anul viitor. Dar nici Tokyo nu e departe!”, a spus Camelia site-ul Federației Române de Atletism.

Marina Andreea Baboi și Petre Nicolae Rezmiveș, cei mai rapizi în 2020 la Internaționale

Probele regină ale oricărei competiții, cele de 100 m, au fost câștigate de către Marina Andreea Baboi (SCM Gloria Buzău) și Petre Nicolae Rezmiveș (CSM Ploiești). La feminin, Marina Andreea a terminat cursa cu timpul de 11,76 s și a fost urmată de Maria Bisericescu (CS Rapid) – 12,16 s și Jasmine Joinel (CSS Ploiești) – 13,35 s. La masculin, Petre Nicolae Rezmiveș s-a impus cu timpul de 10,73 s, fiind secundat de Ionuț Neagoe (CSM Slatina) – 10,75 s și Cristian Roiban (CSU Reșița) – 10,79 s.

Florentina Budică a câștigat Memorialul “Iolanda Balas Soter”, iar Roxana Bîrcă a primit trofeul la Memorialul “Maria Cioncan”

În ziua întâi, probele feminine de înălțime și 1.500 m au avut un plus de emoție pentru că învingătoarele au primit trofee speciale în cadrul Memorialelor “Iolanda Balas Soter” și “Maria Cioncan”. La înălțime, Florentina Budică (CSM Craiova), cu 1,70 m, a ocupat locul întâi. Pe doi au terminat, la egalitate, Teodora Iancu (CSM Ploiești) și Elisa Enache (LPS Cetate Deva), ambele cu 1,55 m.
Roxana Bîrcă (Steaua București) a dominat proba de 1.500 m, trecând linia de sosire cu timpul de 4:22.17 min. A doua a terminat Angela Olenici (CSM Oneșit) – 4:29.59 min., iar pe trei s-a clasat Maria Florea (SCM Deva) – 4:30.27 min.

Sergiu Ursu, învigător la disc la 40 de ani!

Cel mai vârstnic concurrent al ediției cu numărul 65 a fost Sergiu Ursu. La cei 40 de ani ai săi, profitând și de absența campionului Alin Firfirică, Sergiu s-a impus clar în proba de aruncare a discului, cu o aruncare de 56,43 m. Pe locul doi s-a clasat Ion Marius Vasile (CSS C. Istrati) – 46,03 m, iar pe poziția a treia a terminat Constantin Zanfir (CSM Pitești) – 44,77 m.

REZULTATELE COMPLETE ale primei zilei de concurs pot fi văzute AICI.