Stiri Recente

Gabriel Bitan s-a calificat în finala probei de lungime la Europenele în sală de la Torun

Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun au debutat joi seara, 4 martie 2021, odată cu festivitatea de deschidere și cu primele calificări. România a fost reprezentată în această seara de către doi români: Gabriel Bitan (calificări la săritura în lungime) și Roxana Rotaru (calificări la 3.000 m).

Campion național în urmă cu o lună, cu o săritură de 8,14 metri, Gabriel Bitan (22 de ani), aflat în premieră la o astfel de competiție, a reușit joi seara să se califice în finala de la Torun. Cu o săritură de 7,78 metri, sportivul român a încheiat calificările pe locul 7 și și-a asigurat un bilet în marea finală de vineri, 5 martie. Celelalte două sărituri ale lui Gabriel au măsurat 7,51 m și 7,43 m.
“Neavând nicio experiență anterioară, sincer să fiu, m-am pierdut puțin când am intrat pe pistă. Dar de la săritura la săritura am reușit să îmi revin cât de cât și să mă calific în finală. Mâine (n.r. – vineri) pot să spun că am deja experiență și sper să fiu la 100% din prima încercare”, a declarat Gabriel Bitan în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Gabriel Bitan este legitimat la CSM Onești și îl are ca și antrenor pe Cornel Grigore.
În calificări au participat 14 sportivi, iar baremul pentru finală a fost de 8 metri (atins doar de către doi sportivi) sau primele opt performanțe.
Finala este programată vineri, 5 martie 2021, de la ora 21:20, ora României.

În proba de 3.000 de metri, din păcate, Roxana Rotaru a abandonat.
FOTO: Getty Images pentru European Athletics