Stiri Recente

Gabriel Bitan, locul 8 în finala de la lungime la Campionatul European în sală de la Torun

Românul Gabriel Bitan s-a clasat vineri seara, 5 martie 2021, pe locul 8 în final de săritura în lungime din cadrul Campionatului European de atletism în sală de la Torun.

Intrat de pe poziția a șaptea în finală, Gabriel a ratat primele patru încercări, pragul fiind principalul său dușman vineri seara. Apoi, ultimele două încercări au măsurat 7,64 m și 7,72 m. Și, cu performanța de 7,72 m, sportivul român s-a clasat pe locul 8.
Medalia de aur a fost câștigată de către grecul Miltiádis Tentoglou – 8,35 m, urmat de Thobias Montler, din Suedia, – 8,31 m și de finlandezul Kristian Pulli – 8,24 m.

“Problema a fost faptul că vârful meu de formă a trebuit făcut mai devreme, pentru a realiza în prima fază baremul. Majoritatea concurenților mei din finală îl aveau asigurat din sezoanele anterioare. Practic, am venit la acest concurs în scădere de formă, dar chiar și asa se putea un rezultat mai bun. Îmi pare rău de rezultatul slab, dar acum trebuie să am grijă să îmi rezolv problemele medicale și să pregătesc cu trebuie sezonul de aer liber”, a declarat Gabriel Bitan, imediat după încheierea finalei, în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Pentru Gabriel Bitan, legitimat la CSM Onești și pregătit de către Cornel Grigore, a fost prima finală la o competiție de acest nivel.

FOTO: Getty Images pentru European Athletics