Stiri Recente

FR Atletism a premiat cele mai bune rezultate de la CN Universitar

Sâmbătă și duminică, în perioada 26-27 ianuarie, Sala de Atletism din Bacău a găzduit ediția 2019 a Campionatului Național Universitar.

Duminică, 27 ianuarie, la finalul întrecerii, Federația Română de Atletism a premiat cele mai bune rezultate la feminin și masculin, dar și insituția de învățământ cu cele mai multe medalii cucerite la Campionatul Național Universitar de la Bacău, ediția 2019.

În 2019, premianți au fost:
MASCULIN: Marius Musteață (Univ. Ștefan cel Mare) – aruncare greutății 7 kg;
FEMININ: Marina Andreea Baboi (Univ. Ovidiu Constanța);
CELE MAI MULTE MEDALII: Universitatea Ovidiu Constanța.
Trofeele au fost acordate de către Augustin Iancu, secretarul general al Federației Române de Atletism.

Competiția a avut loc pentru a 24-a oară, fiind a 23-a ocazie în care Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău organizează evenimentul. La competiția din Bacău au participat sportivi de la majoritatea centrelor universitare din întreaga țară.

Probele de concurs au fost:
MASCULIN: 60 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 3000 m, 5 km marş, 4 x 400 m, 60 m garduri, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate;
FEMININ: 60 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 3000 m, 3 km marş, 4 x 400 m, 60 m garduri, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate.

Campionatul Național Universitar de sală a fost organizat în parteneriat de Federația Sportului Școlar și Universitar şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Ştiințe ale Mişcării Sportului şi Sănătății, cu sprijinul Federației Române de Atletism, al Direcției Județene pentru Tineret şi Sport Bacău şi al Inspectoratului Județean Şcolar Bacău.

În aceeași perioadă și în aceeași locație, în paralel cu Naționalele Universitare au avut loc și întrecerile din cadrul Etapei 1 a Campionatului Național de sală pentru seniori, tineret și juniori 1.
Rezultatele complete sunt pe www.fra.ro.