Stiri Recente

Florin Florea, după locul 4 al lui Alin Firfirică la disc: “O performanță extraordinară!”

Sportivul Alin Firfirică a obținut ieri seară, 30 septembrie 2019, cel mai bun rezultat al carierei. Elevul antrenoarei Daniela Costian s-a clasat pe locul 4 în finala de la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber pentru seniori de la Doha.

La doar 23 de ani, Alin a făcut un concurs foarte bun pe Khalifa Internațional Stadium de la Doha și doar 37 de centimetri l-au privat de o medalie atât de mult dorită de întreaga delegație a României prezentă în Qatar.
Printre cei care l-au susținut din tribunele superbului Khalifa Internațional Stadium de la Doha s-a numărat și Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism. Marți la prânz, președintele Florin Florea și-a arătat admirația față de sportivul de la clubul Steaua și spune că cei zece atleți români prezenți la Doha alcătuiesc o adevărată echipă!

“Am început aceste Mondiale mult mai bine decât cele din 2017. Cei zece sportivi prezenți la Doha alcătuiesc o echipă națională a României de mare valoare. Toți sunt sportivi de top mondial. Așa cum se știe deja, Alin Firfirică a făcut cel mai bun rezultat de până acum. Locul patru obținut de el reprezintă o performanță extraordinară. Alin este o un sportiv profesionist. Arată o formă bună, știe mereu ce are de făcut atunci când intră în arenă și sunt convins că va fi unul dintre cei mai buni atleți în anii următori”, a declarat Florin Florea în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

“Felicitări lui Narcis Mihăilă! Bianca va fi în finala olimpică la Tokyo!”

Totodată, șeful forului atletic din țara noastră a ținut să evidențieze și rezultatul lui Narcis Mihăilă, care s-a clasat pe locul 10 în finala de 50 km marș: “Un rezultat notabil a reușit și Narcis. Este cea mai bună clasare a unui sportiv român în cursele de marș la un Mondial. Vreau să-l felicit din suflet, așa cum vreau să o felicit și pe Bianca Ghelber, care a obținut un rezultat bun după reluarea activității sportive. Sunt convins că Bianca va fi în finala olimpică la Tokyo. Acolo, în Japonia, cred că și Daniela Stanciu are potențial pentru un rezultat bun!”

“Mă aștept la cel puțin încă o finală cu prezență românească la Doha!”

Nu în ultimul rând, Florin Florea a urat succes celorlalți sportivi care vor intra de mâine în concurs: “De mâine vom avea din nou emoții și, pe această cale, doresc să urez succes și celorlalți sportivi care vor evolua în această săptămână la Doha. Mă aștept la cel puțin încă o finală cu prezență românească. Și nu aș vrea să închei fără să aduc mulțumiri lui Beatrice Constandache, lui Sebastian Bularda și Corinei Tifrea, care fac eforturi deosebite pentru ca toți sportivii și antrenorii români să se simtă excelent aici, la Doha.”

Reamintim faptul că, în finala de la disc, Alin Firfirică a aruncat 66,46 metri, din a treia încercare, depășit fiind în clasamentul final de Daniel Stahl (Suedia) – 67,59 m, Fedrick Dacres (Jamaica) – 66,94 m și Lukas Weisshaidinger (Austria) – 66,82 m. După prima parte a concursului, Alin s-a clasat pe locul 4, poziție pe care a rămas până la final. Sportivul de la clubul Steaua București a aruncat astfel: 63,94 m; x; 66,46 m; 65,19 m; 64,95 m; 64,16 m.

Programul sportivilor români în ultimele cinci zile de concurs la Campionatul Mondial de la Doha arată astfel:

ZIUA 6 – MIERCURI, 2 OCTOMBRIE
Ora 17:35 – Claudia Bobocea – 1.500 m – serii;

ZIUA 7 – JOI, 3 OCTOMBRIE
Ora 16:40 – Andreea Panțuroiu – triplusalt – calificări;
Ora 19:20 și 20:40 – Andrei Gag – greutate – calificări – grupele A și B;
Ora 23:00 – Claudia Bobocea – 1.500 m – semifinale (dacă se califică);

ZIUA 8 – VINERI, 4 OCTOMBRIE

ZIUA 9 – SÂMBĂTĂ, 5 OCTOMBRIE
Ora 16:30 și 18:00 – Alexandru Novac – suliță – calificări grupele A și B;
Ora 17:50 – Alina Rotaru și Florentina Iusco – lungime – calificări;
Ora 20:05 – Andrei Gag – greutate – finală (dacă se califică);
Ora 20:35 – Andreea Panțuroiu – triplusalt – finală (dacă se califică);
Ora 20:55 – Claudia Bobocea – 1.500 m – finală (dacă se califică);

ZIUA 10 – DUMINICĂ, 6 OCTOMBRIE
Ora 19:15 – Alina Rotaru și Florentina Iusco – lungime – finală (dacă se califică);
Ora 19:55 – Alexandru Novac – suliță – finală (dacă se califică).

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.