Stiri Recente

Florentina Iușco și Alina Rotaru vor participa la meciul Europa – SUA!

Stadionul Olimpic Dinamo din Minsk (cu o capacitate de 22.246 de locuri) va găzdui, în perioada 9-10 septembrie 2019, meciul de atletism dintre selecționatele Europei și Statelor Unite ale Americii.
Echipa Europei va fi formată din 152 atleți, cei mai buni în probele lor, iar printre ei se vor număra și două sportive românce. Este vorba de Florentina Iușco și Alina Rotaru, care vor concura în proba de săritura în lungime.

Calificate recent la Campionatul Mondial de la Doha din toamnă, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, Florentina și Alina au sărit recent fiecare peste 6,90 și promit evoluții bune la următoarele mari competiții.
Florentina Iușco a sărit 6,92 la Campionatele Naționale de la Pitești – performanță care i-a adus și medalia de aur -, în timp de Alina Rotaru a reușit 6,91 m în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania).

„Mă bucur mult că am fost selectată de către EAA să fac parte din echipa Europei la meciul Europa – SUA. Este un concurs bun înainte de Campionatul Mondial din Doha și sper sa reușesc să aduc cât mai multe puncte echipei Europei. Aștept cu nerăbdare să particip la acest concurs!”, a declarat Alina Rotaru despre participarea la concursul de la Minsk.

“Sunt foarte fericită pentru că am fost invitată la o astfel de competiție. Este o adevarată onoare să fac parte din echipa Europei!”, a precizat și Florentina Iusco despre întrecerea de la începutul lunii septembrie.

La fiecare probă vor participa câte 8 sportivi: 4 atleții din Europa și 4 din SUA. Organizatorii au pregătit și premii atractive în bani la fiecare probă.
Astfel, locul 1 va fi recompensat cu 7.000 de euro, locul 2 va primi 5.000 de euro, iar cel de pe locul 3 va încasa 4.000 de euro. Premii vor primi și următorii clasați, până la poziția a opta, astfel: locul 4 – 3.000 euro, locul 5 – 2.000 euro, locul 6 – 1.000 euro, locul 7 și locul 8 – fiecare câte 500 euro.
În probele de ștafetă, premiile sunt următoarele: locul 1 – 6.000 de euro, locul 2 – 4.000 de euro, locul 3 – 2.000 de euro.

Lista completă a sportivilor care vor participa la meciul Europa – SUA va fi anunțată după 19 august.