Stiri Recente

Florentina Iușco: “Izolarea este cel mai bun lucru pentru noi toți în acest moment”

Atleta Florentin Iusco (24 de ani) se află de aproape două luni acasă, în izolare, la Deva. Chiar dacă nu s-a putut pregăti în condiții normale, săritoarea în lungime vede și partea plină a izolării: a stat mai mult acasă, alături de familie și de fiul său. Calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportiva pregătită de antrenorul Nae Alexe are un P.B. de 6,92 m, realizat vara trecută, la Campionatele Naționale în aer liber de la Pitești. Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism, Florentina declară faptul că speră să revină cât mai rapid la viața de dinainte, la antrenamente și competiții.

Ce face Florentina Iușco în această perioadă?
Pe lângă antrenamente, în această perioadă profit de timpul liber mai mult pe care-l am pentru a sta alături de fiul meu. Din acest punct de vedere, mă bucur că am reușit să stau mai mult alături de familie.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poti antrena în condiți normale și că nu poti participa la competiții?
Este destul de greu că nu îmi pot desfășura antrenamentele în condiții normale, dar înțeleg că izolarea este cel mai bun lucru pentru noi toți în acest moment. Antrenamentele de acasă nu sunt la fel de complexe, dar am învățat să ne adaptăm la această situație.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Privesc amânarea Jocurilor Olimpice ca pe o oportunitate de a mă pregăti mai mult și mai intens. Sunt convinsă în anul viitor voi fi și mai bine pregătită pentru cea mai importantă competiție din viața unui sportiv.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Cea mai mare dorința a mea este ca eu și familia mea sa rămânem sănătoși și să ne putem reîntoarce rapid la activitățile normale, de zi cu zi.

Dar cea mai mare temere?
Cea mai mare temere este îmbolnăvirea familiei mele.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul meu este sa particip la toate competițiile din calendarul intern și international și să îmi îmbunătățesc rezultatele!