Stiri Recente

Florentina Iusco, impresii de la Mondialele de la Doha: “Stadionul e copleșitor de frumos!”

Florentina Iusco Marincu va reprezenta, alături de Alina Rotaru, țara noastră în proba de săritura în lungime la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber de la Doha.

Ajunsă în Qatar la mijlocul acestei săptămâni, sportiva de la CN Sp Cetate Deva s-a adaptat rapid la condițiile climatice dificile. Eleva antrenorului Nicolae Alexe a efectuat ieri câteva exerciții de încălzire și de acomodare, iar după-amiază a luat loc în tribunele Khalifa Internațional Stadium pentru a o susține pe Andreea Panțuroiu în calificările probei de triplusalt.

“Stadionul e superb! Am fost joi să facem o încălzire și să ne uitam la Andreea. Khalifa Internațional Stadium e copleșitor de frumos! Problema e că nu prea sunt spectatori…”, a declarat Florentina Iusco în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Totodată, sportiva în vârstă de 23 de ani a vorbit și despre vremea de la Doha: “Deocamdată am stat mai mult în camera, deci nu pot zice că am murit de cald. Când merg până la masă sau până la stadion se simte că este sufocant de cald. Este bine că putem face încălzirea într-o sală climatizată. Cred că totul va fi oki în concurs”.

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Data nașterii: 08.04.1996
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Probă: lungime
P.B. – 6,92 m
S.B. – 6,92 m

Calificările probei de săritura în lungime feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism pentru seniori de la Doha vor avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 17:50. Finala este programată duminică, 6 octombrie, de la ora 19:15.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.