Stiri Recente

Florentina Iușco, de două ori pe primul loc la Cupa României

Canicula care a pus stăpânire pe București a influențat destul de serios rezultatele atleților care vineri și sâmbătă (7-8 august) s-au întrecut pe stadionul Iolanda Balaș Soter în cadruL Campionatelor Naționale (etapa finală) rezervate juniorilor 3 (U16) și Cupei României Open a seniorilor.

Să mai punem la socoteală și condițiile speciale de securitate sanitară impuse de pandemia cu Coronavirus, dar și rafalele de vânt care au „traversat” de prin toate părțile arena din strada Dr. Primo Nebiolo, pentru a ne face o imagine cât mai aproape de realitate a competiției.

Chiar și în această situație extraordinară, eforturile Federației Române de Atletism de a organiza cât mai eficient cele două concursuri au fost răsplătite cu dispute de un înalt nivel tehnic.
La juniorii 3 (U16) au participat 242 de atleți (119 la feminin și 123 la masculin) reprezentând 73 de cluburi, rezultatele finale putând fi vizionate accesând link-ul de AICI.

În ceea ce privește seniorii, Florentina Iuşco (LPS Cetate Deva), atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo la săritura în lungime, a câştigat în prima zi proba de triplusalt cu 13,84 m, record personal, pentru ca sâmbătă să-și adjudece și lungimea cu 6,40 m. Să mai notăm că Alin Firfirică (disc – Steaua), alt atlet cu pașaportul pentru Tokyo în buzunar și Alexandru Novac (suliță – CSM București) s-au impus cu 60,06 m, respectiv, 74,90 m.
Rezultatele complete din cadrul Cupei României pot fi văzute AICI.