Stiri Recente

Florentina Iusco: „Cel mai minunat e sentimentul în care ești pe podium și imnul cântă doar pentru tine!”

România a cucerit zeci de medalii în probele de atletism, foarte multe dintre ele fiind aduse de atlete. Româncele au scris istorie pe arenele lumii și au inspirat generații întregi să le calce pe urme.
Site-ul Federației Române de Atletism dedică, în luna martie, o campanie atletelor românce de top din prezent, celor care vor încerca la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și nu numai, să demonstreze că sportul din țara noastră produce în continuare sportivi de mare valoare.
Campania continuă vineri, 13 martie 2020, cu Florentina Iusco. Legitimată la CN Sp Cetate Deva și pregătită de Nicolae Alexe, Florentina este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de săritura în lungime.

Ce întâmplare te-a adus pe stadion sau în sala de atletism?
Când eram în clasa a IV-a am participat la un concurs de selecție. Am câștigat acel concurs și așa am ajuns să practic atletismul.

Care este idolul tău din lumea atletismului?
Nu am niciun idol în lumea atletismului.

Inspiri o mulțime de fete să se apuce de atletism. Ce ai vrea să le transmiți?
Aș vrea sa le spun că atletismul este un sport este superb. Atletismul te formează atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Când pleacă0 pe acest drum al sportului trebuie să știe că nu este deloc ușor. Vor fi multe momente dificile, vor fi clipe când vor dori să renunțe, când vor înțelege cu greu de ce trebuie să facă sacrificii. Dar cel mai minunat e sentimentul în care ești pe podium și imnul cântă doar pentru tine!

Care sunt cele mai mari greutăți pe care le-ai întâmpinat în cariera sportivă?
Cu siguranța accidentările! Nimic nu e mai frustrant decât să nu te poți antrena, să nu poți participa la competițiile pentru care te pregătești o perioadă îndelungată de vreme.

Care este cea mai mare împlinire?
Pentru mine, cea mai mare împlinire este faptul că sunt mămica unui băiețel minunat!

Dacă nu ai fi atletă de mare performanță, ce ți-ar plăcea să fii?
Nu știu ce să spun. Nu mă văd făcând altceva în afara atletismului.