Stiri Recente

Florentina Iușco a început anul cu gândul la JO. “Sunt foarte optimistă!”

Sala de atletism “Ioan Soter” din București a găzduit vineri și sâmbătă, 17 și 18 ianuarie 2020, două competiții extrem de interesante: prima etapă a Campionatului Național pentru seniori și tineret și Cupa RMA.
Sâmbătă, în ziua a doua, am urmărit la lucru două dintre sportivele calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo – Florentina Iușco și Daniela Stanciu – dar și alți sportivi care visează la întrecerea din Japonia, în frunte cu Mihai Donisan și Bianca Răzor.

Florentina Iușco, un prim test reușit pentru Tokyo!

La ora la care încă multă lumea servea cafeaua liniștită, într-un fotoliu, Florentina Iușco efectua primele sărituri oficiale din 2020, an în care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva de la CN Cetate Deva a câștigat proba de lungime feminin de la București cu o săritură de 6,37 și privește cu încredere spre competiția din vară, din Japonia. “Având în vedere că vin din pregătire, sunt mulțumită cu rezultatul de azi. Am venit la acest concurs pentru a mă obișnui cu podiumul. Ultimele sărituri au fost chiar mai bune, deși au fost depășite. Îmi doresc un P.B. la Tokyo, iar dacă voi reuși asta voi veni destul de în față în clasament. Sunt foarte optimistă, dar să o luăm pas cu pas. Mai sunt câteva luni până la Tokyo și fiecare antrenament și concurs este extrem de important. Totul depinde de forma de moment de acolo”, a spus Florentina pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Mihai Donisan: “Îmi doresc foarte mult să ajung la Jocurile Olimpice!”

Un rezultat bun a reușit azi și Mihai Donisan. Sportivul de la CS Dinamo București a sărit 2,15 m din a doua încercare și are numai motive de optimism la începul lui 2020. “Săritura reușită astăzi este primul rezultat cu noul meu elan și îmi arată că sunt într-o formă foarte bună. Nu am dorit să sar mai sus pentru că încă nu am pus la punct toate detaliile. Nu am vrut să mă accidentez. Sezonul acesta sunt sigur că voi sărit mai mult decât în 2019. Sunt sănătos și îmi doresc foarte mult să mă calific la Campionatul European de la Paris și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Voi sări săptămânal, iar prima competiție importantă va fi Campionatul Balcanic de la Istanbul, la jumătatea lunii februarie”, a declarant Mihai pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
În întrecerea feminină de săritura în înălțime , Daniela Stanciu a reușit azi 1,80 m. Legitimată la Steaua București și calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Daniela a ratat de trei ori azi la 1,90 m.

Bianca Răzor, prima la 800 m

Un alt punct de atracție al zilei a doua de concurs a fost proba de 800 m feminin, acolo unde a alergat Bianca Răzor. Sportiva de la CSM București s-a clasat prima, cu timpul de 2:08.60 și privește deja spre următoarele întreceri din acest început de an. Pe podiumul senioarelor, la 800 m, au mai urcat Oana Diana Ivăncescu (CS Târgoviște) și Ina-Cristina Ilie (CSU Știința București).

Anamaria Nesteriuc și Cosmin Dumitrache, învingători la 60 mg

Cursele de 60 m garduri au fost și ele extrem de pasionante și de urmărite de către publicul numeros din Sala de atletism “Ioan Soter”.
La masculin, proba i-a revenit lui Cosmin Dumitrache. Legitimat la CSM București, Cosmin a terminat finala cu timpul de 8.13. El a fost urmat în clasament de Adrian Boldeanu (CS Farul) – 8.32 și Mihai Chiorpec (CSM Onești) – 8.33.
La masculin, locul întâi a fost obținut de către Anamaria Nesteriuc, de la Steaua București. Sportiva a terminat finala cu timpul de 8.40 și a fost secondată de către Andreea Caracuda (CSM Onești) – 8.90 și Teodora Diaconescu (CSM București) – 8.96.

GALERIE FOTO din ziua a doua de concurs puteți vedea AICI.