Stiri Recente

Florentina Iusco, a doua sportivă din România într-o finală la Europenele de sală de la Torun

Probele programate vineri dimineața, 5 martie 2021, au adus cea de-a doua calificare într-o finală pentru delegația României prezentă la Campionatele Europene de la Torun.

Sesiunea de calificări de vineri dimineață s-a încheiat pentru delegația României odată cu evoluțiile Florentinei Iusco și Alinei Rotaru, în proba de săritura în lungime. La capătul seriei de trei sărituri, Florentina s-a calificat de pe locul șapte în finală, cu o performanță de 6,57 m (S.B.). Din păcate, Alina Rotaru – sportivă clasată pe locul 5 în urmă cu doi ani, la Glasgow – a terminat pe locul 10 calificările, cu o peformanță de 6,53 m (S.B.). Ultima sportivă calificată în finală a sărit 6,55 m!
“M-am simțit foarte bine azi. Calificările au fost mai tari decât mă așteptam, dar a fost totul bine până la urmă. În finală doresc să îmi fac un nou S.B.”, a declarat sportiva de la LPS Cetate Deva, pregătită de către Nicolae Alexe, în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Finala probei de lungime feminin va avea loc sâmbătă, 6 martie, de ora 20:40.

Claudia Bobocea și Petronela Simiuc s-au oprit în calificările de la 1.500 m

Cele două atlete românce înscrise în calificările probei de 1.500 m – Claudia Bobocea și Petronela Simiuc – au ratat șansa de a evolua în finală.
În seria a doua din calificări, Claudia Bobocea s-a clasat la final pe locul al cincilea, cu timpul de 4:18.00 min. Petronela Simiuc, în seria a treia, a terminat și ea pe locul al cincilea. Timpul său, de 4:14.94 min. reprezintă un P.B. pentru sportiva româncă.
Din păcate, doar primele două sportive din fiecare serie și următoarele cele mai bune trei performanțe au acces în finală.

Programul sportivilor români în sesiunea de vineri seara este următorul:
Ora 20:10 – 400 m  masculin, semifinale (ROBERT PARGE);
Ora 20:13 – Înălțime feminin, calificări (DANIELA STANCIU);
Ora 20:33 – 400 m feminin, semifinale (ANDREA MIKLOS);
Ora 21:20 – Lungime masculin, finala (GABRIEL BITAN).
Programul este publicat după ora României.

FOTO:
Getty Images pentru European Athletics