Stiri Recente

Felicitări Talidei Sfarghiu, Mariei Mihalache și lui Remus Niculiță, finaliști ai Europenelor U20

Ieri, la Tallinn (Estonia), s-a încheiat cea de-a 26-a ediție a Campionatelor Europene rezervate juniorilor 1, competiție la care România a fost reprezentată de 17 atleți (zece la feminin și șapte la masculin). În faza finalelor, tricolorii au fost prezenți de trei ori!

Rapidista Maria Mihalache a reușit să-și îmbunătățească recordurile personale la ambele probe la care a participat, 100 și 200 metri. La 200 m, Maria Mihalache a alergat în 23,67 preliminariile (PB), iar în finală a ocupat un onorant loc opt. Puțin a despărțit-o ca și la 100 m să fie în finală! În această probă, sprintera noastră a fost cronometrată în 11,60, record personal, și a ocupat poziția a noua.

Evoluând în preliminariile de la 400 m, serii și semifinale, unde a bifat cu PB (47,14),  Remus Niculiță (CSȘ Ploiești-CSM București, antrenoare Maria Andrei) a promovat în finală cu cel de-al șaselea timp la general. Este poziția pe care a ocupat-o și în finală, la capătul unei curse spectaculoase, în care și-a îmbunătățit din nou recordul personal (47,09).

În fine, ceva mai puțin de un metru a despărțit-o pe Talida Sfarghiu (CSM Rarăul-CSM Suceava, antrenoare Elena-Erzilia Țîmpău) de o medalie în finala de la 1500 m. Talida a fost a patra, poate cea mai frustrantă poziție în ultima fază a competiției, fiind cronometrată în 4:21,44.