Stiri Recente

Federaţia Română de Atletism îşi restrânge activitatea

Bucureşti 19.03.2020: Federaţia Română de Atletism a luat decizia de a restrânge activitatea în condiţiile actuale impuse de gestionarea epidemiei de COVID-19.

Federaţia Română de Atletism a decis ca activitatea desfăşurată la sediul federaţiei să fie restrânsă, pentru a minimiza riscul de contaminare al angajaţilor.

Departamentele federaţiei vor funcţiona în continuare, însă vor fi deservite fizic, la sediul federaţiei, de câte un singur angajat per departament. Restul activităţii se va desfăşura prin colaborare la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare online şi telefonice.

Din cauza faptului că la sediul instituţiei va fi prezent un număr redus de oameni, Federaţia Română de Atletism face un apel către toate persoanele care doresc să interacţioneze cu federaţia de a încerca să evite deplasarea la sediul federaţiei pentru toate problemele care nu sunt stringente. Se pot trimite online documente pe adresa de mail office@fra.ro, urmând ca acestea să fie înregistrate dacă sunt urgente.

Federaţia Română de Atletism înţelege că întreaga activitate a cluburilor, asociaţiilor judeţene şi a altor entităţi implicate în activitatea atletică se află în acest moment într-un impas şi, pentru a oferi un suport cât mai rapid şi concret, a realizat un comitet de suport imediat pentru antrenori, sportivi şi alte persoane care au nevoie de sprijin pentru desfăşurarea activităţii în relaţie cu FRA.

Comitetul de suport imediat:

  • Preşedinte – Florin Florea – 0723 328 795
  • Secretar general – Augustin Iancu – 0720 586 895
  • Secretar General Adjunct – Ion Buligă – 0722 778 081
  • Vicepreşedinte Bogdan Vasile – 0744 226 209
  • Membru birou federal – Cristian Dragomir – 0721 257 607
  • Director Lot National de Seniori – Lenuţa Dragomir – 0755 017 326
  • Director Lot National Juniori – Doru Crişan – 0722 968 959

FRA oferă întreg suportul pentru sportivi, antrenori, conducători de cluburi pentru a depăşi cât mai uşor această perioadă dificilă pentru întreaga lume.

Federaţia Română de Atletism recomandă tuturor atleţilor cuprinşi în loturile lot naţional şi antrenorilor să îşi continue pregătirea doar în aer liber şi să aibă în vedere obiectivele de performanţă pentru acest an.

Recomandarea de continuare a activităţii de pregătire vine în coroborare cu aceea de a respecta regulile impuse la nivel naţional ca urmare a epidemiei de COVID-19 stipulate în decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României: evitarea contactului fizic, evitarea adunărilor cu mai mult de 100 de persoane în aer liber, păstrarea unei distanţe de minim 1 m între persoane, păstrarea unei igiene corespunzătoare. De asemenea, fiecare persoană, club sau asociaţie trebuie să verifice şi să respecte regulile de prevenţie impuse la nivel local.

În ceea ce priveşte pregătirea de înaltă performanţă, Comitetul Olimpic Internaţional a comunicat ca sportivii care vizează participarea la Jocurile Olimpice să îşi continuie pregătirea în condiţii de siguranţă, specifice fiecărei ţări.

Federaţia Română de Atletism va continua să ofere sprijin tuturor sportivilor, antrenorilor şi structurilor sportive din atletism. Este alături de toţi cei afectaţi de pandemia de coronavirus şi speră ca, după acest eveniment care a rupt întreaga ordine firească a vieţii cotidiene, să revenim cu toţii mai puternici!

 

Descarcă documentul în format PDF, de AICI