Stiri Recente

Federaţia Română de Atletism îşi celebrează campionii!

Bucureşti 22.12:  Înaintea Crăciunului, Federaţia Română de Atletism anunţă cei mai buni sportivi, antrenori şi structuri sportive din anul 2020.

Anul 2020 a fost unul extrem de complicat pentru întreaga lume şi, în special, pentru sport. Pandemia de coronavirus a influenţat în mod negativ vieţile oamenilor din întreaga lume, iar sportivii de performanţă, antrenorii acestora, cluburile şi alte structuri sportive au avut de înfruntat unul dintre cei mai dificili ani pentru sport.

Am asistat cu toţii în acest an la anularea unor mari competiţii internaţionale de atletism, la amânarea Olimpiadei la Tokyo, la amânarea sau anularea a zeci de competiţii regionale sau naţionale. Un tablou competiţional care a făcut ca puţinele competiţii rămase să fie cu atât mai valoroase!

Federaţia Română de Atletism se poate mândri, la sfârşitul acestui an deosebit de dificil, cu faptul că a organizat în luna septembrie, la Cluj Napoca, cea mai mare competiţie europeană pentru seniori din acest an: Campionatul Balcanic pentru Seniori 2020.

În plus, Federaţia Română de Atletism este una dintre federaţiile care a reuşit să organizeze, în ciuda dificultăţilor, majoritatea competiţiilor naţionale din calendarul competiţional. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor depuse de întregul staff al federaţiei şi al sprijinului şi încrederii acordate de Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi al autorităţilor locale din oraşele unde au fost organizate competiţiile.

Organizarea de competiţii (în condiţiile respectării tuturor măsurilor de siguranţă sanitară) a permis atleților români să dispună de un sezon competiţional bun şi să  se pregătească asiduu pentru obținerea unor performanţe cât mai bune.

Federaţia Română de Atletism le mulţumeşte la final de an tuturor sportivilor şi antrenorilor pentru încredere şi optimism, structurilor sportive (cluburi şi asociaţii judeţene de atletism) pentru efortul de a sprijini pregătirea sportivilor şi activitatea competiţională şi Ministerului Tineretului şi Sportului şi autorităţilor locale din Cluj, Braşov, Câmpulung Moldovenesc, Drobeta Turnu Severin, Timişoara, Piteşti, Craiova şi Constanţa pentru sprijinul necondiţionat arătat pentru organizarea competiţiilor de atletism.

CEI MAI BUNI SPORTIVI

Acum, la final de an, a venit vremea bilanțurilor, iar Federația Română de Atletism are plăcerea de a anunța faptul că cei mai buni sportivi seniori din 2020 sunt Alin Firfirică și Claudia Bobocea!

Alin Firfică
este Campion Balcanic şi Campion Naţional în aer liber, precum şi Campion Național la aruncări de iarnă cu 66,22 m (S.B.).
Claudia Bobocea este Campioană Balcanică la 800 şi 1500 m, Campioană Naţională în sala la 800 m.

Cei mai bun sportivi, laureați ai Federației Române de Atletism din 2020 sunt:
Atletul anului 2020Alin Firfirică (Steaua București);
Atleta anului 2020Claudia Bobocea (Steaua București);
Atleta junioară a anului 2020Talida Sfarghiu (CSM Rarăul/ CSM Suceava);
Atletul junior al anului 2020Cristian Gabriel Voicu (CSM București);

Talida Sfarghiu este Campioană Balcanică U20 la 1500 m în sală şi în aer liber, Campioană Naţională de Tineret si Seniori în aer liber la 1.500 m, Campioană Naţională la U18 în aer liber și Vicecampioană Naţională U20 în aer liber la 800 m;

Cristian Gabriel Voicu – Campion Balcanic la U20 în sală, la 800 m; Campion Naţional în aer liber, la tineret şi seniori, la 800 m; Campion Naţional de tineret și Vicecampion Naţional de seniori, în sală, la 800 m.

CEI MAI BUNI ANTRENORI

Cel mai bun antrenor al unui sportiv senior din România în 2020 – Daniela Costian (Steaua București);

Cel mai bun antrenor al unei sportive senioare din România în 2020 – Valentin Anghel (Steaua București);

Cel mai bun antrenor al unui sportiv junior din România în 2020 – Marinela Mirea;

Cel mai bun antrenor al unui sportive junioare din România în 2020 – Elena Erzilia Tîmpău.

CELE MAI BUNE CLUBURI

Cele mai bune cluburi sunt cele unde performanţa se zămislește încă de la primii paşi, unde se investeşte în pregătire şi unde sportivii de performanţă regăsesc cele mai bune condiţii de pregătire.
Sunt cluburile de atletism unde rezultatele reflectă direct grija pentru sportivi, pentru performanţă, pentru creştere şi dezvoltare. Le felicităm pe cele mai performante şi ne dorim ca bătălia să continue să fie acerbă pentru ocuparea primelor poziţii în topul celor mai bune cluburi cu secţie de atletism!

Iată clasamentul Federaţiei Române de Atletism pentru cele mai bune cluburi din anul 2020!
1. Steaua București – 1245,75 puncte;
2. CSM Onești – 849,13 puncte;
3. CSM Craiova – 734 de puncte;
4. CS Rapid București – 589,63 de puncte;
5. CSM București – 549,6 de puncte.

CELE MAI ASOCIAŢII JUDEŢENE DE ATLETISM

Dezvoltarea Asociaţiilor Judeţene de Atletism a impulsionat la nivel regional competiţiile de atletism. În ultimul an, deşi extrem de dificil, s-a constatat nu numai creşterea numărului de competiţii locale şi regionale ci, mai ales, creşterea profesionalismului cu care acestea au fost organizate. Se constată o conlucrare din ce în ce mai bună a Asociaţiilor Judeţene de Atletism cu autorităţile locale şi dezvoltarea acestora prin identificarea de resurse financiare, materiale şi umane pentru organizarea în cele mai bune condiţii a competiţiilor de atletism.

Le mulţumim tuturor Asociaţiilor Judeţene de Atletism care s-au aplecat anul acesta către organizarea de competiţii şi le recunoaştem astăzi meritele celor mai implicate!
1. AJA Cluj Napoca;
2. AJA Bacău;
3. AJA Botoșani;
4. AJA Suceava;
5. AJA Arad.

Un premiu special merge astăzi şi către AJA Timiş pentru cea mai rapidă dezvoltare a unei asociaţii judeţene de atletism!

Federaţia Română de Atletism le mulţumeşte tuturor celor implicaţi în atletismul românesc, pentru sprijin, colaborare şi dorinţa de a dezvolta atletismul românesc.

Iar la final de an, le urează tuturor sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, medicilor, personalului din federaţie şi cluburi, presei sportive şi tuturor celor implicaţi în susţinerea atletismului, Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurii şi împliniri!

Documentul oficial în format PDF poate fi descărcat AICI.