Stiri Recente

Federaţia Română de Atletism anunţă suspendarea tuturor competiţiilor

Bucureşti 22.03.2020: Federaţia Română de Atletism anunţă suspendarea tuturor competițiilor până în data de 3 mai, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

În contextul noilor măsuri de prevenţie şi securitate abordate de Guvernul României prin ordonanţa militară nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19, Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competițiilor până în data de 3 mai (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M).

În funcţie de măsurile luate de autorităţi la aceea dată, acest termen poate fi prelungit până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

De asemenea, Federaţia Română de Atletism anunţă închiderea sediului şi continuarea activităţii exclusiv prin mijloacele de comunicare electronice şi prin telefon (email, platforme de lucru online).  Toate documentele pot fi trimise în continuare pe adresa de mail office@fra.ro, unde vor fi analizate şi introduse în circuitul de soluţionare în funcţie de urgenţa lor şi de posibilitatea de rezolvare.

Federaţia Română de Atletism informează de asemenea sportivii, antrenorii şi publicul că baza sportivă Iolanda Balaş Soter, aflată în gestiunea federaţiei, se închide până în data de 3 mai, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen.

Decizia vine în contextul noilor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în care se precizează:

„Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

 1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
 2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
 3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dezabilități ori deces al unui membru de familie;
 5. e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.”

Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare şi care recomandă tuturor cetăţenilor să stea în casă, să păstreze o distanţă minimă de 1,5 m faţă de alte persoane, să ia măsuri sporite de igienă.

Federaţia Română de Atletism anunţă de asemenea că toţi sportivii de lot olimpic şi naţional NU se mai află în acest moment în cantonament şi pregătire centralizată. Recomandă însă cu tărie cluburilor care au sportivi de înaltă performanţă să păstreze o legătură strânsă cu aceştia, să îi monitorizeze şi să îi sfătuiască în legătură cu toate aspectele ridicate de măsurile de autoizolare recomandate/ impuse de Guvernul României.

Lotul olimpic își desfășoară activitatea descentralizat „individual” la locațiile stabilite de către antrenor şi sportiv. Comunicarea dintre FRA şi sportivi se face continuu, cu respectarea măsurilor de prevenție comunicate de Guvernul României.

Federaţia Română de Atletism înţelege problemele ridicate de această pandemie tuturor sportivilor şi structurilor sportive şi este alături de toţi cei implicaţi în atletism. Face totodată un apel la calm şi la înţelegerea faptului că în acest moment sănătatea noastră, a tuturor este cel mai important lucru, iar respectarea măsurilor de prevenţie comunicate de Guvernul României este ESENŢIALĂ pentru stăpânirea acestei pandemii.

 

Reamintim datele de contact ale comitetului de suport imediat al FRA

 • Preşedinte – Florin Florea – 0723 328 795
 • Secretar General – Augustin Iancu – 0720 586 895
 • Secretar General Adjunct – Ion Buligă – 0722 778 081
 • Vicepreşedinte Bogdan Vasile – 0744 226 209
 • Membru birou federal Cristian Dragomir – 0721 257 607
 • Director Lot National de Seniori – Lenuţa Dragomir – 0755 017 326
 • Director Lot National Juniori – Doru Crisan – 0722 968 959

 

                                                                        Federaţia Română de Atletism

                                                                        Florin Florea              Augustin Iancu                                                                                                                                               Preşedinte               Secretar General

Descarcă comunicatul în format PDF, de aici