Stiri Recente

Emirates Arena – locul unde vor concura atleții români la Europene

Campionatele Europene de atletism în sală de la Glasgow, din perioada 1-3 martie 2019, vor avea loc în sala Emirates Arena. Construită între 2009 și 2012, Emirates Arena are o capacitate de 5.000 de locuri și a fost inaugurată în octombrie 2012 în prezența a peste 400 de copii de la mai multe școli Glasgow și a marelui campion olimpic și mondial la ciclism pe pistă (velodrom), Sir Chris Hoy.

Emirates Arena deține o pistă de alergare de 200 de metri care, cu o simplă atingere de buton, poate fi coborâtă pentru a crea o suprafață multifuncțională. De fapt, Emirates Arena a găzduit evenimente sportive de clasă mondială, de la tenis la atletism, baschet sau ciclism. Echipa de baschet Glasgow Rocks își desfășoară aici meciurile din Liga Britanică de Baschet. Totodată, Emirates Arena se poate lăuda că deține prima pistă de velodrom din Scoția!

Printre competițiile importante găzduite de Emirates Arena se numără UCI Track World Cup Series la ciclism, finala Ligii Britanice de Baschet în 2013, Jocurile Commonwealth în 2014 și meciul de Cupa Davis din 2015, dintre Marea Britanie și SUA (scor 3-2).
Iar de vineri și până duminică, între 1 și 3 martie 2019, în Emirates Arena se va desfășura ediția a 35-a a Campionatelor Europene de altetism în sală pentru seniori. 600 de sportivi din 50 de țări vor fi prezenți în acest week-end în Emirates Arena, iar atleții români se vor afla printre ei.
START!