Stiri Recente

Elena Cîrgiogel: “Nu am nimic de pierdut!”

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din perioada 6-18 octombrie 2018, are în componență cinci atleți: Daniela Vasile (2.000 m obstacole), Adina Elena Cîrgiogel (400 m plat), Răzvan Cărare (suliță), Cristian Voicu (800 m), Bianca Toader (100 m garduri). Antrenori: Ana Mirela Țermure și Horațiu Calfă.
Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

În perioada 2-6 octombrie, Federația Română de Atletism vă va prezenta în fiecare zi, într-o ordine strict aleatorie, portretul câte unui sportiv care ne va reprezenta la Buenos Aires.
ELENA CÎRGIOGEL va concura pentru România în proba de 400 metri plat.
Adina Elena Cîrgiogel nu a făcut atletism din prima. Mai întâi a practicat baschetul, iar la atletism a ajuns după o cumpănă în copilărie: a făcut o dublă fractură după ce a căzut cu skateboard-ul. „În atletism am ales o probă grea, de 400 metri plat, dar îmi place foarte mult. E o probă în care trebuie să fii constant mereu, e o probă dinamică, care mă reprezintă”, ne spune Adina Elena, care apoi descrie sentimentul trăit la Goyr, când a câștigat bronzul cu ștafeta mixtă a României în cadrul Europenelor de cadeți.

“În concursul ștafetelor mixte, eu am alergat ultima, iar când am trecut linia de sosire am țipat cât am putut de bucurie. Eram toate foarte fericite. Nu ne venea să credem că am luat medalie într-o probă în care nu eram printre favorite. A fost ceva superb, dar sunt convinsă că voi mai trăi astfel de clipe”.

În vara acestui an, Elena Cîrgiogel a cucerit medalia de bronz în proba de ștafetă mixtă (100/200/300/400 m), alături de Bianca Elena Toader, Vanessa Evelyna Balaci și Maria Scrob, în cadrul Campionatului European de cadeți (U18) de la Gyor.
Întrebată ce așteptări are de la participarea de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Adina a dat un răspuns matur. “Sunt conștientă că va fi foarte greu în Argentina. Eu voi da totul pentru un rezultat bun. Nu am nimic de pierdut! Sunt realistă că un PB și o calificare în semifinale ar fi un rezultat excelent”, a spus Adina, care are ca și pasiuni călătoriile și lectura.

DATA NAȘTERII: 08.03.2001
PROBĂ: 400 m
CLUB: LPS Brașov/CSM București
ANTRENOR: Horațiu Calfă
PB: 55:80
SB: 55:80