Stiri Recente

Echipa 321sport a donat azi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București

Pentru al treilea an la rând, o parte dintre membrii echipei de alergători de la 321 sport s-au prezentat miercuri dimineața, 21 noiembrie 2018, la Centrul de Transfuzie Sanguină București pentru a dona sânge.
În frunte cu Radu Restivan, oameni tineri și frumoși au făcut un gest deosebit, într-o acțiune susținută de către Federația Română de Atletism.

“Sângele nostru este de aur pentru că îl dăm mai departe în mod constant că să-i ajutăm pe cei care au nevoie de el! Suntem împreună tot timpul când facem sport, însă ceea ce ne face cu adevărat puternici in societate este faptul că suntem uniți și în a face lucruri bune împreună. Tocmai s-au făcut trei ani de când donam sânge constant și o vom face cat timp vom fi sănătoși! Mulțumim oamenilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, care întotdeauna ne primesc cu zâmbetul pe buze, și echipei de la Federatia Română de Atletism pentru ajutorul oferit în promovarea inițiativei!”, a declarat Radu Restivan.

De ce donăm sânge? E foarte simplu:
– pentru ca știm că e mare nevoie de sânge în spitale;
– pentru ca nu trece zi în care să nu vedem mesaje ale unor oameni care au mare nevoie;
– pentru că încercam să încurajăm un comportament responsabil, prin care oamenii să doneze constant, iar urgențele să fie tot mai rare;
– pentru că petrecem o dimineață simpatică împreună;
– pentru ca avem sânge bun, de sportivi 🙂 și merită să-l dăm mai departe.

Doritorii pot dona sânge în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, dar nu uitați că este necesar să aveți un act de identitate, să aveți o stare bună de sănătate și să respectați condițiile de donare: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html.