Stiri Recente

Duminică are loc Campionatul Național de Alergare pe șosea 10 kilometri – 2019

Duminică, 21 aprilie, are loc la București ediția 2019 a Campionatului Național de Alergare pe șosea 10 kilometri.
Competiția este organizată de către Asociatia Club Sportiv “Constantina Diță”, împreună cu Federația Română de Atletism, iar startul va fi dat la ora 9:00, pe Bulevardul Constantin Prezan din dreptul Străzii Alexandrina, București.

Întrecerea este rezervată seniorilor, tineretului și juniorilor 1, la masculin și feminin, individual și pe echipe.
Fiecare echipă poate fi formată din patru atleți din care vor puncta trei, în ordinea sosirii în clasamentul general. Clasamentul și premierea la Campionatul Național se vor face separat de competiția Bucharest International 10K.
Primele trei locuri, la individual masculin și feminin și echipe masculin și feminin, vor fi premiate de către Federația Română de Atletism cu medalii, diplome şi tricouri de campion național.

Campionatul Național de Alergare 10KM, va fi cursă de selecție pentru constituirea lotului național, criteriul de selecție pentru Concursul Balcanic de 10 km Sosea și va fi o cursă care oferă posibilitatea căștigării punctelor în Word Ranking (fiind cursă oficială AIMS), ce reprezintă unul din criteriile de calificare la proba de 10.000m, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism, Doha 2019.