Stiri Recente

Drum lin, Svein Arne Hansen

European Athletics anunţă cu profundă tristeţe că președintele său, Svein Arne Hansen, a murit sâmbătă la vârsta de 74 de ani. Svein Arne a fost al cincilea președinte al organizaţiei europene dedicate coordonării atletismului de la inaugurarea organizației în 1970, după ce a fost ales pentru prima dată în 2015 și apoi reales anul trecut.

Sven Arne a muri la Oslo, după ce nu și-a revenit dintr-un accident cerebral grav, suferit în timp ce se afla acasă în seara duminicii de 15 martie.

Președintele interimar al atletismului european, Dobromir Karamarinov, a declarat: „Sunt profund întristat să aflu despre moartea lui Svein Arne. A fost un mare lider, un vizionar pentru sportul nostru și o personalitate carismatică în cadrul familiei atletismului. A fost iubit de toți cei care îl cunoșteau și, mai presus de toate, a fost un adevărat prieten pentru sportivi. “

Christian Milz, CEO-ul European Atletics, a adăugat: „Atletismul şi familia European Athletics au pierdut astăzi un lider inspirat și un bun prieten. Am avut onoarea și privilegiul de a lucra cu Svein Arne timp de mai mulți ani înainte de 2015 și, din acel an, ca președinte al European Athletics. A încercat mereu să facă tot ceea ce este posibil să promoveze atletismul și întotdeauna avea zâmbetul pe față. Ne va lipsi tuturor. Transmit cele mai adânci condoleanțe familiei și prietenilor săi.”

Președintele World Atletics, Sebastian Coe, l-a omagiat pe prietenul său de peste patru decenii. „Ne cunoașteam de 43 de ani. Sven mi-a oferit prima mea mare pauză internațională în atletism la Jocurile Bislett din Oslo și mi-a oferit platforma pentru două dintre cele trei recorduri mele mondiale din 41 de zile în 1979. A fost în avangarda globalizării sportului nostru și, împreună cu Andreas Brugger la Zurich și Wilfred Meert la Bruxelles, a fost unul dintre cei trei oameni care au schimbat regulile în sportul nostru ”, a declarat Coe.

“Ne vom aduce mereu aminte de Sven Arne Hansen ca unul dintre promotorii atletismului la nivel european şi pentru viziunea lui extraordinară care a inclus sportivi, antrenori şi spectatori pentru momentele unice a marilor competiţii de atletism” Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Federaţia Română de Atletism transmite condoleanţe familiei lui Sven Arne Hansen şi celor apropiaţi.