Stiri Recente

Dorin Rusu, de la juniorii lui Braga la Europenele de la Glasgow: “Nu regret că am ales atletismul. Într-o zi voi fi pe podium!”

Campion național și vicecampion balcanic în 2019, în proba de 1.500 m, Dorin Andrei Rusu (CSM Dorna Vatra Dornei/antrenor Cristian Prîsneac) se află azi în fața unei noi provocări: prima participare la Campionatele Europene de sală pentru seniori.

La 20 de ani, Dorin Andrei Rusu este unul dintre numeroșii tineri de perspectivă ai atletismului românesc. Fost practicant al fotbalului profesionit, fiind legitimat patru ani la juniorii lui Sporting Braga, Dorin a ales până la urmă cu sufletul și a pășit în mare viteză pe pista de atletism.
Iar azi, înainte de a păși în Emirates Arena pentru a reprezenta România în cursa de 1.500 de metri alături de nume consecrate ale atletismului mondial, Dorin a acordat un scurt interviu site-ului oficial al Federației Române de Atletism.

Ești la primele Europene de seniori. Cum te simți la Glasgow?
Mă simt foarte bine. Atmosfera este foarte frumoasă. Pista este excelentă, foarte rapidă. Sunt entuziasm știind că voi fi prezent printre cei mai buni atleți în proba de 1.500 de metri.

Cum a fost antrenamentul oficial de joi dimineața?
Excelent. Am văzut foarte mulți atleți de valoare în jurul meu, iar acest lucru nu poate decât să îți dea o energie pozitivă. Am făcut o încălzire foarte bună, am experimentat pista și mă sunt excelent.

Știu că timp de patru ani ai locuit cu familia în Portugalia și în aceas perioadă ai făcut fotbal la Sporting Braga. Cum a fost acolo și cum a fost trecerea de la fotbal la atletism?
Am avut o perioadă frumoasă la Braga. Am avut rezultate bune la nivelul la care eram și speram să ajung să joc la seniori. După patru ani a trebuit să revin în țară cu familia. Acasă am jucat în continuare fotbal, la Liga a III-a, iar în paralel făceam și atletism. Odată cu apariția rezultatelor la atletism am decis să las deoparte fotbalul.

Ți-a fost greu să alegi între fotbal și atletism?
Da. Mi-a fost foarte greu, dar unchiul meu – Ștefan Rusu – m-a susținut și încurajat în luarea acestei decizii. Și nu regret faptul că sunt atlet profesionist acum.

Ce îți propui la aceste Europene?
Îmi propun un concurs cât mai bun. Sper la un P.B. Nu știu dacă acum se pune problema unei clasări fruntașe, dar cu singuranță în următorii ani voi avea un cuvânt de spus în proba de 1.500 m. Visez să cuceresc o medalie pentru că aceasta este mentalitatea mea. Într-o zi voi fi pe podium.