Stiri Recente

Daniela Vasile: “Voi da totul la Buenos Aires!”

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din perioada 6-18 octombrie 2018, are în componență cinci atleți: Daniela Vasile (2.000 m obstacole), Adina Elena Cîrgiogel (400 m plat), Răzvan Cărare (suliță), Cristian Voicu (800 m), Bianca Toader (100 m garduri). Antrenori: Ana Mirela Țermure și Horațiu Calfă.


Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.


De azi și până sâmbătă, în perioada 2-6 octombrie, Federația Română de Atletism vă va prezenta în fiecare zi, într-o ordine strict aleatorie, portretul câte unui sportiv care ne va reprezenta la Buenos Aires.


DANIELA VASILE va concura pentru România în proba de 2.000 de metri obstacole. Daniela provine dintr-o familie de sportivi și mai are șapte frați! Trei dintre ei au făcut atletism, tatăl său a făcut lupte, iar mama sa a jucat volei în liceu. “Așa am ajuns la atletism. Datorită fraților mei, care alergau în proba de 3.000 de metri obstacole. Când am văzut ce fac ei, am zis să încerc și eu. Am căzut la prima tentativă, dar acest lucur m-a ambițonat. Iar acum am ajuns aici, în fața unei mari competiții cum este cea de la Buenos Aires”, ne-a spus Daniela, care nu se plânge deloc de duritatea antrenamentelor, unde e coordonată chiar de tatăl său:

“În fiecare zi de antrenamente alerg 16 kilometri. Antrenamentele nu sunt deloc ușoare, dar mie îmi place ceea ce fac. Chiar dacă mă antrenez cu tata, să știți că el este dur. Dar îl înțeleg perfect. Poate din exterior pare greu, dar eu iubesc să alerg”.


Când vine vorba despre competiția de la Buenos Aires, Daniel Vasile este extrem de optimistă. “Plec în Argentina foarte încrezătoare. Voi da totul la Buenos Aires și sper să obțin un rezultat cât mai bun”, ne-a mărturisit Daniela, care are ca și pasiuni muzica, pictura, călătoriile, dar și plimbările cu bicicleta.
Daniela Vasile s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires după ce s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 2.000 metri obstacole din cadrul Campionatului European de cadeți (U18) de la Gyor din vara acestui an.

DATA NAȘTERII: 31.01.2001
PROBĂ: 2.000 m obstacole
CLUB: CSM Sfântu Gheorghe
ANTRENOR: Nicolae Vasile
PB: 6:49:21
SB: 6:49:21