Stiri Recente

Daniela Stanciu, locul 5 în finala de înălțime, la Campionatul European în sală de la Torun

Duminică seara, 7 martie 2021, Daniela Stanciu a fost extrem de aproape de a cuceri o medalie pentru România la Campionatul European în sală de la Torun.

În vârstă de 33 de ani, sportiva româncă s-a clasat pe locul 5 în proba de săritura în înălțime. După ce a trecut din prima peste ștacheta înălțată la 1,80 m, 1,85 m, 1,89 m și 1,92 m, Daniela a ratat de trei ori la 1,94 m.
Totuși, trebuie subliniat că performanța de 1,92 m reprezintă un S.B. pentru atleta din țara noastră, dar îi aduce și cel mai bun rezultat la o competiție de asemenea nivel.
Daniela Stanciu este legitimată la clubul Steaua București, unde este pregătită de către Oana Pantelimon, și este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an.

Andrea Miklos, locul 6 în finala de 400 m

În afară de Daniela Stanciu, România a mai avut trei sportivi într-o finală la Campionatul European.
În vârstă de 22 ani, Andrea Miklos s-a clasat sâmbătă seara pe locul șase în finala de la 400 m, cu timpul de 52,10 secunde. Reamintim faptul că vineri, în calificări, Andrea a scos timpul de 52,57 secunde, pentru ca în semifinale să alerge în 52,41 secunde. Andrea Miklos este legitimată la CSM București, unde este pregătită de către Magdolna Kanizsay.

Florentina Iusco și Gabriel Bitan, locul 8 la lungime

Florentina Iusco, ultima sportivă din România care a câștigat o medalie la un Campionat European în sală – bronz la Praga în 2015 la lungime, a terminat pe locul 8 finala de la Torun. Eleva lui Nicolae Alexe a sărit 6,38 m. După ce a depășit primele două încercări, Florentina a mai sărit 6,33 m, 6, 33 m și 6,36 m.
Vineri seara, 5 martie 2021, Gabriel Bitan s-a clasat pe locul 8 în final de săritura în lungime din cadrul Campionatului European de atletism în sală de la Torun.
Intrat de pe poziția a șaptea în finală, Gabriel a ratat primele patru încercări, pragul fiind principalul său dușman vineri seara. Apoi, ultimele două încercări au măsurat 7,64 m și 7,72 m. Și, cu performanța de 7,72 m, sportivul român s-a clasat pe locul 8.