Stiri Recente

Daniela Stanciu, după realizarea baremului pentru JO Tokyo: “Sunt foarte fericită! Îmi place mult să concurez la Pitești!”

Daniela Stanciu (31 de ani) a fost protagonista zilei a doua a Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești, de miercuri, 31 iulie 2019.

Legitimată la Steaua Bucureşti, Daniela Stanciu a reuşit o săritură în înălţime de 1,96 m, din a doua încercare, și a obținut astfel biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Daniela este antrenată de o medaliată cu bronz în aceeaşi probă la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, Oana Pantelimon.

Miercuri seara, la puțin timp după festivitatea de premiera, sportiva de la Steaua  s-a declarat extrem de încântată de performanța realizată.
“Sunt foarte fericită că am reușit să sar 1,96 și să realizez baremul pentru Tokyo. Îmi place foarte mult să concurez la Pitești, mi se pare un stadion foarte bun pentru atletism. Am avut o zi bună și am obținut un rezultat pe măsură. În continuare țintesc spre performanțe foarte bune, dar sunt mulți factori într-un concurs. O iau pas cu pas și mă pregătesc pentru următoarele competiții”, a declarat Daniela pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Titlul național câștigat miercuri seara este al șaselea pentru Daniela Stanciu în proba de înălțime, în aer liber, după cele din 2011, 2013, 2014, 2015 și 2018.

Atletismul are în acest moment patru atlete calificate la Tokyo 2020, prin săritoarele în lungime Alina Rotaru şi Florentina Iuşco, Claudia Bobocea, la 1500 m şi Daniela Stanciu, la înălţime.